Korfballers geven titelkansen uit handen

ERMELO - Dindoa, dat voor de wedstrijd tegen het Haarlemse Rapid, de kansen op een kampioenschap in de eerste klasse nog in eigen hand had, verloor zaterdag in een dramatisch slechte wedstrijd volledig verdiend tegen het frank en vrij spelende Rapid dat het degradatiespook van zich af moest houden. Dat de tegenstander niet te onderschatten was, wisten de Ermeloërs. Vorige week hield Rapid het ook al een helft vol tegen de koploper.

In Haarlem, in een sfeerloze hal met een gladde vloer en veel stof, kon Dindoa niet laten zien wat zij vorige week tegen Sparta Nijkerk wel deed. Saskia Lieman stond niet in de basis. Door de elleboog die ze vorige week tegen haar hoofd kreeg was ze nog niet in staat om te beginnen. Marlon van Diest nam haar plaats in en zij scoorde na Mark Bronkhorst de gelijkmaker op 2-2. De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen lukte het niet om afstand te nemen en het onderlinge verschil werd niet groter dan 2 punten. Vlak voor de rust wist Kasper Velgersdijk met een strafworp Dindoa nog op voorsprong te brengen, 8-9 maar een vrije worp aan de andere kant zorgde voor een ruststand van 9-9.

Strafworpenfestijn

De tweede helft was een strafworpenfestijn met alle eer aan Jonathan van der Beek die alle zes strafworpen die in zijn vak gegeven werden, ook benutte. Ondanks deze makkelijke punten lukte het Dindoa niet om acties in het veld uit te spelen en zo Rapid op afstand te houden. Coach Evert Houtriet bracht Lieman wel in op de momenten dat haar vak in de aanval stond, maar ook zij kon niet het verschil maken. De Haarlemmers kwamen eerst met 12-10 voor waarna Dindoa op 13-13 gelijk kwam en zelfs de voorsprong nam, 13-15. Daarna sloot Rapid weer aan, 15-15 en liep Dindoa uit tot 16-18 door een afstandschot van Dian Schuurkamp. Met nog tien minuten te spelen wisten de Ermeloërs slechts één keer te scoren terwijl Rapid sluw en fanatiek door bleef strijden en de wedstrijd won met 22-19.