Goud voor Malika Kerskes

ERMELO/ AMSTERDAM - Schermers van Fencing Ermelo behaalden afgelopen weekend podiumplaatsen tijdens de SISTA-cup in Amsterdam. Malika Kerskes behaalde goud bij degen dames cadetten. Bij de degen heren cadetten was er zilver voor Arnout Post en brons voor Tristan Dekker. 

Malika Kerskes kende bij de cadetten (leeftijd tot 17 jaar) een stroeve start. In de poule haalde zij niet haar gebruikelijke niveau. Drie van de vijf partijen wist zij in winst om te zetten. Tijdens de eliminaties kwam zij beter in haar spel en bereikte relatief eenvoudig de finale. Daarin wist ze haar tegenstandster uit Almere op achterstand te houden. Met 15-13 ging het goud naar Ermelo.
Een mooi resultaat voor Malika Kerskes, die afgelopen week geselecteerd werd voor de Jeugd Wereldkampioenschappen die in april in het Italiaanse Verona plaatsvinden.

 Zilver en brons voor heren cadetten.

Halve finale

Bij de degen heren cadetten startte Arnout Post goed met slechts één verliespartij. Tristan Dekker wist zelfs al zijn partijen in winst om te zetten. Hiermee kregen zij een goede uitgangspositie voor de eliminatierondes. Met een combinatie van goede aanvallen en een geduldige voorbereiding kwam Dekker de eerste twee rondes eenvoudig door. Post had het lastiger. Toch wist hij ook met aanvallend spel te winnen. Hierdoor stonden twee Fencing Ermeloërs in de halve finale.
 Dekker trof daar Alphenaar Daan Warremans. Op de aanvallen van Warremans had Dekker geen antwoord. Met 15-7 eindigde zijn toernooi met brons. 
In de andere halve finale keek Post lang tegen een achterstand aan. In een zenuwslopende wedstrijd wist hij een 13-10 achterstand om te buigen in een 14-15 overwinning. In de finale moest ook hij zijn meerdere erkennen in Warremans.

Zeb Visser

Zeb Visser kwam in actie bij de benjamins (leeftijd tot 12 jaar). Hij kende een goede start en won drie van zijn vijf partijen. Na een vrijstelling in de eerste eliminatieronde won hij zijn tweederondepartij met 10-6. Bij de laatste acht eindigde het toernooi voor hem na een 10-3 nederlaag. Een prima resultaat voor Zeb Visser.