Reflection Dance Company sportploeg 2017

ERMELO – Ashvini Ramasray en Troy Pierlot zijn zaterdagavond uitgeroepen tot sportman en sportvrouw 2017 van de gemeente Ermelo. Zowel Ramasray als Pierlot wonnen medailles op het WK Kempo. De beide kempoka’s komen uit voor de Ermelose Kemposchool Kanhai.

De presentatie was in handen van Hans van Zetten en Carrie ten Napel , beiden nationaal bekende sportcommentatoren. Er moesten diverse prijzen worden uitgereikt waardoor het tempo er goed in zat. De avond begon met een spectaculaire demonstratie Calisthenics, een groep opgericht door Nathan van Dompseler. Deze sport, een combinatie van gymnastiek en kracht wordt normaal gesproken in de openbare ruimte beoefend. Sportwethouder Laurens Klappe reikte de prijs uit voor het Sport en Beweeginitiatief met een maatschappelijk karakter aan de Stichting Halve Marathon Ermelo. ,,Sporten is niet alleen leuk, maar ook heel gezond,’’ gaf de fanatiek hardlopende wethouder aan. ,,Het is deze organisatie gelukt om een maatschappelijk doel te bereiken, namelijk door mensen uit de huizen te krijgen en veel vrijwilligers die hen daarbij helpen. Mooi dat zij dus nu deze prijs krijgen, immers vrijwilligers moeten ook in het zoennetje gezet worden.’’ Secretaris Dick van Leeuwen en penningmeester Abel van Willigen namen blij de prijs in ontvangst. Oud schaatscoach Leen Pfrommer reikte de prijs voor de sportvrijwilliger 2017 uit aan Aad van Schaijk. Al vanaf 1992 is Van Schaijk vrijwilliger bij DVS’33 Ermelo en ‘maakt’ daar zo’n 14 uur per week. Ook ging hij boodschappen doen met mensen van Sonneheerdt, maar daar is hij mee gestopt om die tijd aan zijn kleinkinderen te besteden. Hoewel Van Schaijk geen schaatsliefhebber is, ontving hij toch het recent uitgekomen boek over Leen Pfommer, die beloofde er ook nog een handtekening voor de vrijwilliger in te zetten.

Dance Company

Als intermezzo trad de Reflection Dance Company op. Deze dansgroep danst op nationaal en internationaal niveau en haalt daar vele prijzen. Opvallend omdat deze groep van Annemieke Bais, geheel zelfvoorzienend is en niet is aangesloten bij een bond. De meidengroep was ook genomineerd voor de sportploeg van 2017. Niet wetend dat zij uiteindelijk tot winnaar in deze categorie uitgeroepen zou worden, lieten de meiden een mooie performance zien. De prijs werd overhandigd door Marjo van Koerten, een van de twee legendarische winnaars van een gouden medaille Synchroonspringen op het WK van 1982. Daar won zij, samen met Jacqueline de Ruiter, die helaas door ziekte afwezig was, de gouden medaille. Annemieke Bais, was trots op wat ze met de meiden had bereikt en was dan ook erg blij met deze prijs. Vorig jaar was de groep ook genomineerd, maar werd er niet gewonnen. Nu konden de medailles wel omgehangen worden. Evert ten Napel mocht de prijs overhandigen aan het Sporttalent 2017. Een drietal jongens kwam daarvoor in aanmerking, maar uiteindelijk ging de judoka Wim van Asselt (16) er met de prijs vandoor. ,,Deze kanjer wordt misschien wel de nieuwe Wim Ruska of is de jonge Anton Geesink,’’ sprak Ten Napel enthousiast. Van Asselt was wat minder spraakzaam, maar was wel zichtbaar blij met de prijs.

Focus

Aart Vierhouten, Ermeloër en oud-beroepsrenner reikte de prijs voor de sportman 2017 uit aan Roy Pierlot. Ook een kempoka uit de ‘stal’ Kanhai. Pierlot doet al elf jaar aan Kempo en won op afgelopen NK twee keer de zilveren medaille, maar deed dit ook op het WK. En prestatie waar hij trots op mag zijn, aldus Vierhouten. ,,Goed wat je doet, je moet je ook niet focussen op wat je niet kan, maar wat je wel kan.’’ Oud Olympisch sportvrouw Sjerstin de Vries-Vermeulen reikte als laatste de prijs uit aan de Sportvrouw 2017. De Vries, die een zilveren en bronzen medaille haalde bij het zwemmen op de Paralympics in Seoul 1988, switchte later over naar het paardrijden. Ook daarin was zij een topper want ze won ze twee jaar later, tijdens de Paralympische Spelen van Sydney een zilveren medaille en vier jaar later in Athene nog eens het brons. Hoewel er twee genomineerden waren die kampioenschappen in verschillende paardendisciplines behaalden, won Ashvini Ramasray (21), sportvrouw van 2016, wederom de titel Sportvrouw 2017. De kleine, grote sportvrouw gaf aan het een eer te vinden om samen met haar maatjes Roy Pierlot en Sam Waney (genomineerde sporttalent) genomineerd te zijn. Ze bedankte ook haar trainer Soeresh Kanhai van de gelijknamig sportschool.