Binnenkort duidelijkheid over deelname districtsfinale

ERMELO - Op zaterdag 3 februari was de tweede plaatsingswedstrijd in Lichtenvoorde. Ken van Heuvelen en Levi van de Beek haalden een bronzen medaille.

In de eerste ronde deed Levi van de Beek (pupil niveau 19) mee. Levi begon op rekstok en liet een hoge opzwaai zien. Op vloer had Levi zich vooral verbeterd op netheid en behaalde een 1e plek op dit toestel. Op voltige ging het ook heel goed en behaalde Levi ook de eerste plaats. Op de toestellen sprong en brug behaalde hij heel netjes de 2e plaats. In totaal behaalde Levi de 3e plek met 103,700 punten. In de tweede ronde was Ken van Heuvelen (jeugd niveau 17) aan de beurt. Ken was nog ziek geweest de hele week maar was gelukkig voldoende hersteld om mee te doen. Ken had een goede wedstrijd en blonk dit keer uit op voltige. Hier behaalde hij de eerste plek. Ook op brug had hij een sterke oefening en behaalde ook de eerste plek. Op vloer maakte Ken een fout maar desondanks behaalde hij toch nog de 3e plaats op dat toestel. Op de toestellen ringen en sprong werd Ken 3e en 2e. In totaal behaalde Ken ook de 3e plek met 99,400 punten.

Mooi cijfer

In de laatste ronde mochten Jared Zijlstra (pupil niveau 18) en Tom Belien (pupil niveau 17) de wedstrijddag afsluiten. In deze categorie waren veel deelnemers. Beide heren behaalde een mooi cijfer op het toestel sprong. Jared werd zelfs 3e op dit toestel. Helaas maakte Jared een fout op vloer en Tom een fout op voltige waarbij ze een aantal kostbare punten hadden verloren. Verder lieten de heren nette oefeningen zien. Jared werd 12e met 99,000 punten en Tom werd 11e met 98,700 punten. Het gemiddelde van beide wedstrijden bepaald de doorstroming voor de districtsfinale die op 14 april in Putten wordt gehouden. Binnenkort horen de heren of ze zich geplaatst hebben voor deze finale.