Geelzwarten overklast door ASWH

ERMELO - Of het kwam door de snelle rode kaart voor Jorran van Santen dat DVS’33 Ermelo gisteren verloor, zullen we nooit weten. Het was wel duidelijk dat de Ermelose ploeg totaal niets had in te brengen tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. Met een 4-1 nederlaag keerde de nummer 5 van de ranglijst met de ‘staart tussen de benen’ terug naar Ermelo.

Was de penalty terecht of onterecht? Daarover waren de meningen op Sportpark Schildman verdeelt, maar feit was dat Jorran van Santen het veld moest verlaten en DVS’33 Ermelo de rest van de wedstrijd met tien man moest spelen. Na een kwartier kwam Ismail Yildrim voor de verdediger en vond alleen keeper Paul Eppink voor zich. Voor hij kon inschieten haalde Van Santen hem onderuit. Arbiter Roeleveld kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Na ruime bedenktijd besloot de scheidsrechter toch ook maar een rode kaart te geven aan de verdediger. Ondanks protesten bleef de scheids volharden in zijn beslissing en moest Van Santen vertrekken. Peter de Lange schoot de bal feilloos in het doel: 1-0. De geelzwarten lieten niet de koppies hangen, maar bleven de alerte en sterkere ploeg.
Trainer Bert van Hunenstijn besloot na het rood de opstelling niet te veranderen. Aanvallend bleef de Ermelose ploeg gevaarlijk voor de ploeg van Jack van den Berg, met name Maurice de Ruiter zorgde voor veel overlast in het doelgebied van de Ambachters. In de 28e minuut kreeg de thuisploeg een vrij trap op een twintig meter van het doel. Mels van Driel schoot over de muur waarna Jerry Tieleman, met z’n knie de bal in de verre hoek van het doel schoot: 2-0. In de 35e minuut krijgt Yildrim nog een grote kans, maar de bal raakt de paal. Ook Kay Velda krijgt via De Ruiter nog een kans, maar hij raakt alleen geblesseerd en houdt er geen doelpunt aan over. Gelukkig voor Van Hunenstijn kan hij na een korte behandeling verder. Als scheidsrechter Roeleveld een gele kaart geeft aan Slotboom, komt er stoom uit vele oren. Een snel fluitende scheids komt de wedstrijd niet ten goede, is de mening van velen.

Veel ruimte

Na de rust, waarin Van Hunenstijn enkele spelers had gewisseld, gingen de Ermeloërs vol vuur van start. De eerste kansen kwamen van Gökhan Yasar na een een-tweetje met Maurice de Ruiter, en vervolgens Coen Vloedgraven. Dit leverde echter geen doelpunt op. De Ermeloërs, die steeds drie man achterin hielden, ging vol de aanval in. De gastheren hadden het wel meoilijk met deze tactiek en het duurde dan ook even voordat ze een antwoord hadden op dit spelletje. Uiteindelijk kregen ze door dat veel Ermeloërs voorin, weinig Ermeloërs achterin betekende. Dus veel ruimte. David Almeida legde de bal in het strafschopgebied bij Yildrim die de bal teruglegde op Nick Slotboom. Uiteindelijk schoot Van Driel de bal op het doel, maar doelman Eppink was alert. In de 65e minuut bezorgde Van den Bosch de bal aan De Lange, die met een schot Eppink liet misgrijpen: 3-0. Enkele minuten later schoot De Lange de bal, die hij nu van Yildrim kreeg, weer langs de doelman in het goal: 4-0. Van Hunenstijn liet Genaro Snijder invallen en deze schoot vier minuten voor het eind de bal in het net: 4-1. De eer toch nog een beetje gered. Na deze wedstrijd staat DVS’33 Ermelo op de zesde plaats.