Gladde vloer zorgt voor anti-climax

ERMELO - De laatste zaalwedstrijd van dit korfbalseizoen eindigde zaterdag voor Dindoa in een anti-climax. De scheidsrechter vond het onverantwoord om op een gladde vloer door te spelen. Vanwege de hoge luchtvochtigheid en het massaal toegestroomde publiek, moest de ventilatie op maximaal gezet worden.

Na 10 minuten vegen en ventileren besloot de scheidsrechter te wedstrijd alsnog te staken; jammer want 5 minuten daarna was de grond door de actie van Dindoa medewerkers weer goed bespeelbaar. Omdat er voor tegenstander KVZ nog van alles op het spel staat, de ploeg uit Zutphen kon slechts door winst degradatie nog ontlopen, moet de wedstrijd aanstaande week al uitgespeeld worden; waarschijnlijk dinsdagavond. Omdat de wedstrijd gestaakt werd in de eerste helft, wordt de inhaalwedstrijd weer gestart met een beginstand van 0-0; een groot voordeel voor KVZ.

Voorsprong

Dindoa was via Jorik Velgersdijk het eerste team dat een punt op het scorebord zette. KVZ antwoordde snel, maar door twee doelpunten van Jonathan van der Beek werd een eerste gat geslagen. Een stip bracht KVZ weer wat terug, maar doelpunten van Aniek Odding, Mark Bronkhorst en Dian Schuurkamp zorgen voor een 6-2 voorsprong. De scheidsrechter moest het spel al een keer stilleggen omdat er vochtige plekken op de vloer waren ontstaan. Een stip die benut werd door Saskia Lieman en twee afstandschoten van Jorik Velgersdijk en DIan Schuurkamp zorgen voor een voorlopige tussenstand van 9-5. Op deze stand vond de scheidsrechter het na bijna een kwartier spelen welletjes.

Huldigen

In de rust zou Dindoa D1 gehuldigd worden, vanwege het behalen van het kampioenschap in hun klasse waardoor ze zaterdag 17 maart mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. De huldiging van de spelers en hun trainer/coaches vond plaats na het staken van de wedstrijd en vormde onbedoeld het hoogtepunt van de avond.