Organisatie HME wint Business Run

ERMELO - De 38e editie van de Broekhuis Halve Marathon werd traditioneel goed bezocht door Ermelose hardlopers. De organisatoren van de Halve Marathon van Ermelo, die 2 juni wordt gehouden, liepen mee in de Business Run en wonnen die. Athlosatlete Susanne van Leeuwen liep het parcoursrecord uit de boeken op de tien kilometer.

Helaas voor haar deden nog drie atletes dat voor haar.Het was onverwachts warm en dat had zijn weerslag op de gelopen tijd van veel atleten. Niet voor Susanne van Leeuwen, die sinds zij zich aanmeldde als atlete bij Athlos, met een opvallende opmars bezig is. Haar ambities op de Halve Marathon zijn sindsdien op een lager pitje gezet en de atlete richt zich nu op de korte afstanden. ,,De tien kilometer is zelfs al ver, maar het leek me leuk om die hier te lopen. Ik wilde zeker mijn pr lopen van 41.40 en dat betekende ook dat ik het parcoursrecord zou lopen. Ik ben voorzichtig begonnen, maar kon vanaf vier kilometer steeds naar een groepje voor mij lopen. Dat was een mooie focus. De wind voor die fietsbrug was gemeen, maar ik bleef daar vooral op mijn techniek letten, dan vergeet je alles. Ik kon op het eind zelfs nog versnellen naar 40.50. Super gaaf zeker ook de vele reacties die ik kreeg. Dat er drie snelle atletes voor me zitten is een beetje jammer maar mijn pr staat.’’

HME

De organisatoren van de Halve Marathon van Ermelo wilden hun vrienden uit Harderwijk een hart onder de riem steken en liepen met vier man mee onder de naam Van de Kamp. Roland van de Kamp zag een snelle atleet door ziekte wegvallen en liep zelf ook geen snelle tijd. Althans, hij had sneller willen lopen. Toch bleken de tijden van Bas Jan Stoute, Nico van Leeuwen en Abel van Willigen en hemzelf bij elkaar opgeteld de winnende tijd op te leveren. Oud-Ermeloër Nick van Nieuwenhuizen won met overmacht de vijf kilometer. Vida Poortinga liep op de tien kilometer naar de vierde tijd bij de masters. Op de Halve Marathon liep Kirsten Hogebrug ook naar een vierde tijd (1.41.33). Beste man uit Ermelo was Kevin Overmars met 1.35.17.

Wind

Menig atleet wilde sneller lopen, maar met name de wind vlak voor de fietsbrug over de A28 deed de looptijden inzakken. Het stuk terug was het windstil, maar door de onverwachts goed schijnende zon ook weer erg warm. Toch hoorde je niemand klagen na afloop. De vrijwilligers verdienden vooral het goede weer want met 165 man en vrouw zorgden ze weer voor een perfecte organisatie. Laat dat maar aan Athlos over. Met Harderwijk is ook het Rabobank Randmeren loopcircuit gestart. Degene die hem mistten, geen man overboord. Op zaterdag 14 april staat de Putten Powerrun op het programma. Dan aanhaken is nog op tijd om in het eindklassement te komen. De Halve Marathon van Ermelo is de vierde en laatste wedstrijd van het circuit.