Zewe schrijft Challenge Van Hoey in Brussel op z’n naam 

ERMELO - Zaterdag 10 mei heeft degenschermer Maxim Zewe van Fencing Ermelo goud gewonnen in een internationaal deelnemersveld in Brussel.

Zewe, die uitkomt in de categorie tot 17 jaar, startte voortvarend. In de pouleronde wist hij al zijn partijen te winnen, al was het wel drie keer met minimaal verschil: 5-4. Dit verschafte hem een gunstige uitgangspositie voor de eliminatierondes, waarin hij de eerste ronde vrijgesteld was. Waar andere Nederlanders, Belgen en Luxemburgers nog met elkaar de strijd aan moesten gaan, wist Zewe zich al verzekerd van een plaats bij de beste 32. Daar trof hij uitgerekend landgenoot Kevin van Rooij, van schermclub Den Bosch. Van Rooij kon lang mee, maar was uiteindelijk met 15-9 niet bij machte het Zewe echt lastig te maken. Ook de Belg Steffen Roesbeke kon in de eliminatie erna geen vuist maken. Met 15-5 schermde Zewe zich naar de kwartfinale.

Op stoom

In de kwartfinale wachtte opponent Joris Pockele van het Belgische St. Michielsgilde. Met 15-12 trok Zewe opnieuw aan het langste eind en was de volgende partij de halve finale. William Janssens van opnieuw St. Michielsgilde deed het beduidend minder dan zijn clubgenoot. Met 15-7 stoomde Zewe door naar de finale. Tegenstander was de thuisspelende Matthieu Berend, die eerder al met zijn zeer aanvallende stijl favorieten Arthur Renard (BEL) en Francesco Ramazotti (LUX) had verrast. In de finale ging het gelijk op, tot Zewe een klein gaatje wist te slaan: 10-7. Helaas wist Berend zich terug te knokken tot een gelijke stand. Op 14-14 moest één enkele treffer uitsluitsel gaan geven. Nadat de schermers tot drie keer toe gelijktijdig hadden getroffen wist Zewe gebruik te maken van de gaatjes die Berend in zijn aanvallen liet vallen. Met 15-14 schreef Zewe het toernooi op zijn naam en ging het goud mee naar Ermelo.