HME blijft zich ontwikkelen

ERMELO - In allerlei opzichten zit het Halve Marathon evenement van zaterdag 2 juni in de lift. Ondernemers uit Ermelo spelen daarin een belangrijke rol. Komende donderdag wordt er in café De Molenaer voor het eerst een sponsorbijeenkomst georganiseerd. Een logisch gevolg van de groei.

,,Traditioneel kent de het loopevenement een vijftal afstandsponsoren, maar door allerlei nieuwe elementen in het evenement zijn er meer sponsors bij gekomen.’’ Aan het woord is Gert Hofsink, een van de mensen die zich vanuit de organisatie bezig houdt met de Ermelose bedrijven die het evenement ondersteunen. ,,We hebben dit jaar in de vorm van Vakschilders Ermelo en loodgieter en installatiebedrijf Oosterhoff Poolen twee bedrijven die het mogelijk maken dat er op 2 juni in de Koninginnebuurt muziekpodia verrijzen. Dat zorgt er voor dat op drie kilometerpunten op het parcours gezelligheid ontstaat en vooral de lopers moet inspireren nog even aan te zetten. De podia worden geleverd door transportonderneming St.van de Brink. Verder zal er een campagne worden opgezet binnen Groevenbeek College om de leerlingen en leerkrachten te stimuleren mee te lopen. Voor de leerlingen zal juridisch incassobureau Mulderij zorgen voor een korting op het inschrijfgeld van maar liefst 5 Euro per leerling. Dat geldt ook voor de vier bedrijven die gezorgd hebben voor het kwalitatief goede runningshirt voor de deelnemers die zich voorinschrijven. En dat is alle drie goed nieuws voor de deelnemers.’’ Komende donderdag komen de bedrijven bij elkaar. Hofsink: ,,De belangrijkste sponsors zullen daar hun overeenkomst met ons tekenen. Maar ook de andere sponsoren zijn heel erg belangrijk. Of dat nu cafetaria ’t Hoekje is of Elementa die onze website heeft gebouwd en onderhoud, al die bedrijven zorgen er voor dat het 2 juni weer een feest wordt.’’

Rabobank Business Run

Opvallende ontwikkeling is de inschrijving voor de Rabobank Business Run. Volgens secretaris Dick van Leeuwen loopt die momenteel als een speer. ,,We gaan nog een echte campagne starten, maar nu al staat de teller op tien bedrijven en dat is drie maanden voor de start heel mooi. Super, want onze ambitie is om dit jaar zoveel mogelijk Ermelose bedrijven te interesseren voor dit leuke onderdeel. We hebben de afstand naar de 5 kilometer gebracht die door vijf lopers moet worden overbrugd. Dat zal de drempel verlagen om mee te doen. Daarbij hopen we dat het vooral echte werknemers zijn die mee gaan doen. Het gaat er vooral om werknemers en werkgevers in beweging te krijgen. Café’s De Molenaer en De Veluwe zullen met De Dorpskamer en Van Sprang zorgdragen voor een geweldige barbecue na afloop. Daarmee krijgen de bedrijven ten opzichte van vorig jaar in een keer een heleboel meer want een team van vijf krijgt de barbecue zelfs aangeboden. Bedrijven kunnen overigens tegen een kleine vergoeding ook supporters mee laten eten”.

Beste uit jezelf

Gezondheidspraktijk Mesrits heeft zich met een team van collega's ingeschreven; fysiotherapeuten en een voedingsdeskundige. Chantal Pul van Mesrits: ,,Wij zien dagelijks in onze praktijk waarom een gezonde leefstijl belangrijk is. Bewegen is daarin onmisbaar. De HME is een mooi initiatief dat Ermeloërs uitdaagt om de sportschoenen uit de kast te halen. Haal het beste uit jezelf, is ons motto. En daar past het deelnemen aan een HME uitstekend bij. Wij lopen de HME als team, sommigen van ons lopen vaker, sommigen bijna nooit. Een gezellige sportieve dag samen als team in ons doel, de barbecue na afloop is daarbij onmisbaar. Bovendien sluiten daar onze collega's aan die de uitdaging van de 21 km aan gaan. Verder ontmoeten wij veel mede-ondernemers, die we in de afgelopen maanden uitgedaagd hebben om ook mee te doen met de HME.’’

Waarschuwing

Hofsink wil wel nog iets belangrijks kwijt. ,,We hebben totaal 600 loopshirts ingekocht. Dat betekent dat alleen voorinschrijvers aan zo’n shirt kunnen komen. Gezien de snelheid waarin het inschrijven nu verloopt, is onze tip om niet te lang te wachten als je dus zo’n shirt wilt. De voorinschrijving voor de runningshirts loopt tot 30 april.