Bridgetoernooi met jong en oud

ERMELO – Vrijdag werd er op Christelijk College Groevenbeek een bridgetoernooi gehouden. Dit ter afsluiting van het jeugdbridgeseizoen bij de Klokbeker. Nelly Michon, enthousiast bridger en bridgedocent organiseerde dit volwassen-jeugdtoernooi.

Bridge? Dat is toch iets voor oude mensen? ,,Nou, dat valt reuze mee,’’ aldus de bridgedocent. ,,Nederland speelt al jaren mee aan de top en in 2011 werd het Nederlands team zelfs Wereldkampioen Bridge. In 2012 wonnen de Nederlandse junioren goud op het WK in China. Maar ook de afgelopen jaren ging het erg goed, met een zilveren medaille voor de junioren in 2014, en zilver voor de aspiranten en goud voor de meisjes in 2016.’’ Sinds een jaar of vijf geeft Michon bridgelessen op De Klokbeker. Bridge is een denksport en dat is goed voor kinderen. ,,Je moet goed nadenken, je concentreren en samenwerken. Maar je speelt het altijd met andere mensen! Soms speel je zelfs met een heel team. Bridge is dus niet alleen leuk, maar ook heel gezellig,’’ aldus Michon.

Wereldtop

Karola de Vries, docent van de plusklas van De Klokbeker onderschrijft het argument van Michon. ,,Kinderen uit de plusklas hebben uitdagingen nodig en wij bieden deze kinderen allerlei extra lessen aan, waaronder dus ook bridge. Ook het sociale aspect is voor hen heel belangrijk.’’ Jonathan uit groep vijf zit aan een tafel en vormt samen met een oudere dame een team. Ze wil Jonathan iets uitleggen, maar de slimme jongeman legt heel resoluut de stopkaart op tafel: hij weet precies wat hij wil. De Vries: ,,Bridge is een spel waarbij gepraat mag worden, maar gezien de spanning van deze competitie wordt er weinig gesproken. Daardoor is het nu ook zo stil.’’ De organisatie heeft besloten geen winnaar uit te roepen, omdat zij vind dat iedereen zíjn of haar best gedaan heeft. Michon: ,,Voor mij zou een logische stap zijn om ook in het Voortgezet Onderwijk bridgelessen te verzorgen. Wij horen bij de wereldtop, dus wat is mooier als wij in onze regio een wereldkampioen kunnen opleiden.’’