Danseressen maken indruk tijdens dansweekend

ERMELO - Het was een geslaagd dansweekend voor de dansafdeling van GV Sparta. Zaterdag was de voorronde van het NK Jazzdans in de Sypel in Harderwijk. De groep liet een professionele dans zien op het nummer ‘Heb het leven lief’ van Elske de Wall. Deze prestatie werd beloond met een derde prijs. Het verhaal wat de dames vertelden met hun dans maakte niet alleen bij het publiek een diepe indruk, ook de jury werd geraakt en dat was goed voor een Dance2Impress award.

Zondag dansten zij opnieuw, maar dan tijdens de Dance2Demo. De groep heeft daar de Dance2Impress awards behaald. De dans kan nog worden geselecteerd voor de theatershow op 23 juni in Ahoy Rotterdam. Deze B-selectie, onder leiding van Suzan Guliker, trainde afgelopen weken hard samen met een aantal dames van Hellas Hoevelaken. Ook de Tienerselectie wist een bronzen beker te behalen. Deze groep liet op een mix van de film Vaiana haar wedstrijddans zien die goed was voor een score van 15.92. Volgend weekend zijn de laatste voorronde wedstrijden en daarna wordt bekend welke groepen zich hebben geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Jazzdans in Ahoy Rotterdam op 23 juni.

Sneeuwwitje

Zaterdagavond mochten een aantal recreatie- en selectiegroepen hun dansen laten zien tijdens de Dance2Demo. Alle Sparta dansers kregen een daverend applaus voor hun optredens. Aan het eind van de avond werd de dans Sneeuwwitje en de dwergen, onder leiding van Manon Riedeman, beloond met een Dance2Impress award. Deze dans was als een sprookje om naar te kijken en leek wel een mini-musical met kleding, attributen en decor, aldus de jury. Zondagochtend was het de beurt voor nog drie groepen van Sparta.