Winst op DOS WK; 15-21

ERMELO - De Ermelose korfbalformatie is al aan het aftellen naar het kampioenschap. Na de overwinning in Enschede op DOS WK zijn er nog drie wedstrijden te gaan die gewonnen moeten worden en dan kan het feest beginnen.

De Tukkers zijn een niet te onderschatten tegenstander. Ze staan op de derde plaats en ook thuis had Dindoa moeite om van ze te winnen. De eerste helft verliep stug en moeizaam. Door een vrije worp van Ellen Haverkamp kwam Dindoa op voorsprong maar DOS WK wist in dezelfde minuut de gelijkmaker aan te tekenen. Saskia Lieman zorgde weer voor een puntje voorsprong door een fraaie doorloopbal te scoren, daarna weer de gelijkmaker. Het lukte de Ermeloërs niet om meer dan twee punten los te komen van de thuisploeg. DOS WK wist de stand weer gelijk te brengen tot 8-8 en 9-9 en toen was het Saskia Lieman voor Dindoa die een strafworp en vrije worp benutte en daarmee de ruststand op 9-11 zette.

Inhaalrace

De tweede helft was duidelijk voor Dindoa. Trainer Evert Houtriet had in de eerste helft al Bjarne Sinneker ingebracht en Jorik Velgersdijk verplaatst naar het andere vak. Deze verandering had een positief effect op het spel van Dindoa. Al gauw liepen de Blauwwitters uit naar een 11-18 voorsprong waarna DOS WK nog even iets terug kon doen door drie keer achtereen te scoren in drie minuten. Lindsey Verheul stopte de inhaalrace van de ploeg uit Enschede door van afstand de 14-19 te scoren. Daarna zorgden Jorik Velgersdijk en Marlon van Diest nog voor de laatste twee punten voor Dindoa. De eindstand werd daardoor 15-21. De volgende wedstrijd is op 12 mei uit tegen TOP Vroomshoop.