Na afloop HME groots BBQ

ERMELO - Tijdens de Halve Marathon van Ermelo staat zoals alle jaren ook weer de Rabobank Businessrun op het programma. De nieuwe opzet lijkt aan te slaan. Het aantal inschrijvende bedrijven is nu al veel hoger dan de voorgaande edities. Wat drijft de bedrijven nu wel?

Jolanda Hogebrug van OAK advocaten uit Ermelo heeft geen echte verklaring behalve dan dat hardlopen op hun kantoor populair is. ,,We hebben een sportieve groep. Niet dat iedereen gelijk heel enthousiast van hardlopen wordt, maar de meesten wel. We lopen als groep wel vaker met loopjes en wedstrijden mee. Ermelo hoort daar dan natuurlijk ook bij.’’ De komende editie pakt OAK advocaten zelfs flink uit. ,,We hebben in totaal 28 lopers opgegeven. We lopen mee met de Businessrun, maar er zijn er ook die een andere afstand lopen. Na afloop blijven we zeker barbecueën. Dat is een super leuk idee om dit aan de business loop te koppelen.’’ Hogebrug is net terug van een stukje trainen met een aantal collega’s. ,,Ik ben weliswaar vrij op woensdag, maar ik woon hier om de hoek dus na het werk gaan we meestal nog een stukje lopen.’’

Securitas

Team Securitas doet dit jaar voor het eerst mee. Wim van Leeuwen leidt het loopteam. Van Leeuwen is een bekende naam in Ermelo en ook binnen de organisatie van Securitas. Deze Wim van Leeuwen is echter al een lange tijd weg uit Ermelo. Hij is woonachtig in Noord-Holland (Winkel) en werkt bij Securitas Amsterdam als Teamleader Operations. Van Leeuwen: ,,Mijn broers zitten in de organisatie van de HME. Zij vroegen of ik geen team op de been kon brengen omdat ze weten dat Securitas dat vaker doet. De afgelopen jaren ben ik altijd van de partij in mijn geboorteplaats. Dit jaar dus met een team vanuit Securitas.’’ MovesYou is het lifestyleprogramma voor alle medewerkers van Securitas. Voldoende bewegen is belangrijk, daarom biedt Securitas haar medewerkers deelname aan diverse sportevenementen aan. Van Leeuwen: ,,De marathon van Rotterdam op 8 april is het meest recente grote hardloopevenement waar 64 sportieve collega’s aan de start zijn verschenen. Daarom zullen we 2 juni in Ermelo aan de start staan. Niet om te winnen, maar voor het teamgevoel en de barbecue. We hebben er zin in.’’

Feest in Ermelo

Café de Molenaer zal dit jaar met zeker twee teams mee doen. ,,We hebben na vorig jaar mei samen met de Veluwe, de Dorpskamer en van Sprang, de koppen bij elkaar gestoken. Vanuit onze organisatie Feest in Ermelo hebben we veel contacten met de Ermelose ondernemers en willen het meelopen stimuleren. Op ons verzoek is de afstand van tien naar vijf kilometer gegaan. Daarmee verlaag je voor bedrijven de drempel om mee te doen. Daarnaast hebben wij die barbecue aangeboden om te organiseren. Ik denk dat deze twee redenen genoeg zijn om bedrijven over de streep te trekken. Het is dan ook super gaaf dat het lijkt te werken.,’’ aldus Marco van Dijk van café de Molenaer. Hij zal ook dit jaar een team op de been brengen rondom oud- Ermeloër Ernst van Beekhuizen die in Zaandam woont. ,,We doen niet persé mee om te winnen. Ik vind het wel gaaf om die jongens en meiden zo hard te zien lopen. Maar meedoen vind ik toch echt belangrijker. Laat anderen maar met een sterker team komen.’’ Winnaar van vorig jaar, Nero Barbershop zal zeker aan de start verschijnen, maar ook bijvoorbeeld bouwbedrijf van Panhuis heeft al twee teams ingeschreven.

Garantie

De inschrijving loopt tot nu toe boven verwachting. Tot 1 mei betekent inschrijven een garantie voor een running shirt, die wordt aangeboden door VBV advocaten, Knipsalon van Willigen, Bouwbedrijf Kamphorst en Bedruk Textiel. Daarna is het op=op. Voorinschrijven kan nog tot 25 mei. Daarna kan vrijdagavond 1 juni en zaterdag 2 juni worden na-ingeschreven.