Ermeloërs staan nu derde plek

ERMELO – DVS’33 Ermelo won gisteren op eigen veld met 4-1 van de beloften van Almere City. Daarmee steeg de Ermelose Derde Divisionist naar de derde plek op de ranglijst.

In december 2017 won DVS’33 Ermelo met 1-4 in Almere. Zaterdag herhaalden de geelzwarten dit. Zij het tegen een bijna volledige andere ploeg. De ploeg van Bert van Hunenstijn begon voortvarend en kwam in de eerste minuten al dicht bij een doelpunt. Het duurde echter nog een half uurtje voor het eerste doelpunt viel. Maurice de Ruiter speelde zich vrij en schoot de bal langs keeper Timo Plattel: 1-0. Vanwege een wat vreemde acctie van Benjamin Roemeon, hij sprong over Plattel heen om de keeper en zichzelf niet te blesseren, bestrafte scheidsrechter Hensgens dit, enigszins overdreven, met een gele kaart. Roemeon maakte het echter goed door enkele minuten later alsnog de bal voor Daniël van Warven te leggen die deze in de touwen legde: 2-0. Dit was ook de ruststand.

Gevaarlijk

Na de thee kregen de Ermeloërs de eerste tien minuten geen kans zich te laten zien. De druk door Jong Almere was te groot. Dit veranderde toen Maurice de Ruiter in de 55e minuut voor de 3-0 zorgde. De volgende minuten was het spel voor Jong Almere, diverse aanvallen die echter niet de bal achter de sterk keepende Todorie Velenas kwamen. In de zeventigste minuut zette Kay Velda De Ruiter voor de keeper, deze schoot op de paal, maar Roemeon maakte de vier vol: 4-0. Jong Almere wilde niet terug naar huis met een nul op het scorebord en kwam nog een keer sterk terug. In de 74e minuut maakte Khalid Tadmine dan alsnog het doelpunt voor Jong Almere: 4-1. Er volgden toch nog wat gevaarlijke situaties met net geen doelpunten aan beide zijden. De stand bleef uiteindelijk hetzelfde als enkele maanden terug in de polder. DVS’33 Ermelo is nog steeds op koers voor de strijd om de derde periodetitel.