Hardlopen over prachtig landgoed

ERMELO - Op woensdagavond 9 mei gaat op Landgoed Veldwijk voor de achttiende keer de Veldwijkloop van start. De loop heet momenteel Germano Veldwijkloop vanwege een tweede sponsor. 

Naast GGz Centraal is ook Athlos Harderwijk bij de organisatie betrokken. De Veldwijkloop is dé hardloopwedstrijd in deze regio voor cliënten, medewerkers, kinderen, trimmers, atleten en prestatielopers en verder voor iedereen die gewoon zin heeft om te bewegen. Juist deze mix aan deelnemers en het prachtige parcours maakt de loop zo uniek en aantrekkelijk, wat blijkt uit het grote aantal deelnemers (steeds tussen de 200 en 300!). Deze loop is een prima voorbereiding op de Halve Marathon Ermelo, die op 2 juni plaats vindt.

Prachtig parcours

De Germano Veldwijkloop start bij het sportcentrum Ten Duyn op het landgoed Veldwijk te Ermelo. Het parcours is 2 ½ km lang, dwars door het prachtige landgoed van Veldwijk, grotendeels over verharde paden en wegen. Deze ronde kan een, twee of vier keer worden gelopen. Het hoofdprogramma van de Germano Veldwijkloop is de 10 kilometer, maar ook op de 2 ½ en de 5 kilometer worden de winnaars gehuldigd. Er is ook nog een aparte wedstrijd voor kinderen tot 12 jaar. Iedere deelnemer ontvangt een leuke herinnering. Inschrijven kan via athlos.nl/wedstrijden/veldwijkloop

Wandeling

Wegens succes is er ook dit jaar de mogelijkheid om je in te schrijven voor een wandeling van ongeveer 2,5 km die gelijktijdig start met de wedstrijdloop en waarbij je na afloop een herinneringsvaantje kunt krijgen tegen inlevering van je wandelnummer. Feitelijke inschrijving kan alleen ter plaatse en is verplicht (€ 1,- voor de wandeling en € 3,- voor een loop).