Succesvol Open Belgische Kampioenschappen Synchroonzwemmen

ERMELO – Tijdens de Open Belgische Kampioenschappen Synchroonzwemmen behaalden de leden van zwemvereniging SWOL 1894, waaronder Ermeloër Fokko de Gans, de nodige medailles.

Sinds februari 2018 traint Fokko de Gans met Natasja van Schuppen in de categorie Mixed Duet (40-49). De intensievere training met snellere choreografie geven het Mixed Duet in Nederland een nieuwe impuls. Vorige maand in Brussel werd de nieuwe technische routine al gewaardeerd, maar in Zwevegem behaalden zij overall (van de 7 gezwommen Masters duetten) de tweede plaats. Doel van Van Schuppen en De Gans is om tijdens het komend EK in Slovenië (3-8 augustus), waar Mixed Duet in het programma is opgenomen, de concurrentie voor te blijven.

Hoogste score

Het is vaste prik op 1 mei in Zwevegem België. De Open Belgische Kampioenschappen Synchroonzwemmen voor senior en master. SWOl 1894 uit Zwolle kwam uit met twee solo’s en het Mixed Duet. Dit bleek wederom een succes. In de categorie Senior behaalde Saskia Gehrels een bronzen medaille met haar solo. De solo van Natasja van Schuppen werd beloond met goud in de master categorie. Van Schuppen zwom ook het Mixed Duet samen met Fokko de Gans. Het bleek een gouden team te zijn. ,,We hebben de hoogste score behaald van alle categorieën,‘’ aldus een zeer tevreden Natasja. ,,We kijken nu al uit naar het EK in Slovenië.’’ De volgende wedstrijd is het Europese Masters Kampioenschap dat deze keer plaatsvindt in Slovenië. Alle ogen zijn vanaf nu daar op gericht.