Winst in Sneek biedt nog kans op periodetitel

ERMELO – Gisteren wonnen de mannen van DVS’33 Ermelo uiteindelijk met 2-3 van ONS Sneek. Het was de achtste overwinning in negen wedstrijden. DVS’33 Ermelo blijft op de derde plaats staan en houdt hiermee zicht op de periodetitel.

Enkele minuten na de aftrap tikte Rein Weremeur Buning Daniël van Warven onderuit waarna scheidsrechter Timmer resoluut naar de stip wees. Maurice de Ruiter benutte de strafschop: 0-1. De geelzwarten bleven druk houden en dankzij keeper Barry Diteweg kwamen er niet meer doelpunten. Na een half uur onderschepte Roemeon de bal en tikte deze door naar Van Warven: 0-2. Dit werd ook de ruststand.

Gelijkmaker

In de tweede helft besloot DVS’33 Ermelo het initiatief voort te zetten wat De Ruiter de kans gaf de bal richting het doel te schieten, helaas op de paal. Blijkbaar werden de Snekers hierdoor wakker en namen ze het initiatief over. Ale de Boer maakte in de 52e minuut het eerste Friese doelpunt en acht minuten later maakte Samir Merraki uit een vrije trap de gelijkmaker. Door blijdschap overmant, trok hij z’n shirt uit, wat hem natuurlijk een gele kaart opleverde. Een kwartier later kon Roemeon eenvoudig scoren omdat Sneek matig verdedigde: 2-3. Daar bleef het bij, DVS’33 Ermelo liep niet verder uit en Sneek liep niet meer in.