Korfbal enorm populair op basisscholen

ERMELO - Het was afgelopen week weer een gezellige drukte op de velden van Dindoa met het 52e Instituut Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi. Wat een enthousiasme en sportiviteit was er te vinden en het mooie weer werkte natuurlijk ook mee. 

Op maandagavond kwamen de groepen 7 en 8 in actie; 26 teams uit groep 8 en 23 teams uit groep 7 streden om de bekers. Groep 8 van De Klokbeker won in de finale van de Julianaschool. In groep 7 werd de finale een mooie strijd tussen de Klokbeker en de Bernhardschool, waarbij de Bernhardschool de winst pakte. Op dinsdagavond speelden de kinderen van groep 5 en 6. 19 teams uit groep 5 en 21 teams uit groep 6 streden om de bekers. Naast alle spelende kinderen waren er veel supporters op de been. Op deze avond was de eerste prijs van groep 6 voor de Julianaschool. De finale van groep 5 was heel spannend met de eindstand 1-1, een gelijkspel voor de Margriet en de Goede Herder. Met een strafworpenreeks moest bepaald worden wie de kampioen zou worden en dat werd uiteindelijk de Margrietschool.

Training

Ook in de groepen 3 en 4 werd goed korfbal gespeeld. Er waren 13 teams uit groep 3 en 17 teams uit groep 4, waarvan de meeste kinderen de afgelopen weken tijdens schooltijdtraining van een aantal selectiespelers van Dindoa hadden gehad. Ze waren dus goed voorbereid op het toernooi. In groep 4 werd de finale gewonnen door de Bernardschool. In groep 3 ging de finalestrijd tussen twee teams van de Ireneschool. Hier was de winnaar dan ook de Ireneschool. De winnaars van groep 8 en groep 6 gaan door naar het Gelders Kampioenschap, dat plaatsvindt op 9 juni in Hoevelaken. De Klokbeker mag dus voor groep 8 en de Julianaschool voor groep 6 meestrijden. Op de foto het team van de winnaars groep 4: Bernhardschool. Bekijk het fotoverslag op website www.dindoa.nl of via Facebook.