Ermelo verliest kans op Nacompetitie

ERMELO - DVS’33 Ermelo en VVOG hielden elkaar qua uitslag in evenwicht, 1-1. Daarmee miste DVS wederom een unieke kans om de derde periodetitel te pakken want Volendam verloor. De teleurstelling was dan ook groot.

VVOG was niet naar Ermelo gekomen om er een mooie pot voetbal van te maken. Begrijpelijk. De Groen-witten zetten DVS’33 Ermelo in eerste instantie wel vast op de eigen helft waardoor doelman Thodorie Velanas veelvuldig de lange bal moest hanteren. Naarmate de eerste helft vorderde, lukte het DVS steeds beter om op te bouwen, maar die was traag. Geen wonder; het was warm en VVOG beperkte zich tot verdedigen. Elke poging om voorin wat klaar te maken, eindigde in een armzalige pass over de zijlijn of achterlijn. Het enige gevaar dat Velanas te duchten had, was dat hij bij tijd en wijle werd opgejaagd. DVS’33 Ermelo vond vier keer een opening en had daaruit ook moeten scoren. Spits Maurice de Ruiter kreeg de mooiste kans, maar had te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen daar waar in één keer de bal in het net schieten had gekund. Door de trage reactie op die kansen, groeide doelman Frans Koornberg uit tot een vervelende ‘sta in de weg’.

Meer tempo

In de tweede helft kwam DVS’33 energieker uit de kleedkamers. Die energie resulteerde in éénrichting verkeer maar Koornberg wenste niet mee te werken aan een mooie voetbalmiddag. Typerend was daarbij de 63e minuut waarin de lezer wordt meegenomen. ‘63.15. Roemeon kan een bal net niet binnenhouden en de bal gaat over de achterlijn. Koornberg negeert een toegegooide bal van een ballenjongen en slentert naar de bal. Slentert vervolgens naar de plek waar hij de bal neerlegt. 64.06. Koornberg maakt aanstalten om de uittrap te nemen. Scheidsrechter Keijl houdt demonstratief het horloge in de lucht om aan te geven dat hij zich irriteert. Koornberg twijfelt. Gaat hij de bal rechts of links inbrengen. 64.55. De bal verlaat eindelijk het strafschopgebied om vervolgens op de middellijn troosteloos over de zijlijn te verdwijnen’. Een goede rekenaar telt honderd seconden voor een achterbal. In de tweede helft waren er zeventien spelhervattingen vanaf de achterlijn. Genieten voor het publiek dus.

Kansen gemist
DVS’33 Ermelo had deze negatieve instelling kunnen afstraffen waarbij drie dotten van kansen werden gemist. Daniel van Warven was er het dichtste bij. De verdediging van VVOG werd ontrafelt en Van Warven leek de bal uiterst beheerst in de verre hoek in de goal te schieten. Het publiek kwam overeind en telde hem al, maar de paal dacht er anders over. En toch leek het goed te komen. Scheidsrechter Keijl zag drie minuten voor tijd een penalty in een ongelukkige handsbal. Heel VVOG, terecht, over de rooie. Maurice de Ruiter won vervolgens het titanengevecht van Koornberg. Waar heel DVS in extase kwam, zeker nadat bekend was geworden dat Volendam verloren had van Scheveningen, gaf trainer Bert van Hunenstijn al zijn bevelen richting verdediging: ‘Roeien met de bal mannen’.

Gelijkmaker

Het bleek niet besteed aan de Ermelose verdediging. In plaats van roeien werd een vrije bal weggegeven aan de Harderwijkers. Daaruit ontstond de enige kans van de wedstrijd voor de gasten en Guido de Graaf pakte hem met beide handen aan door de bal vakkundig tegen de touwen te koppen. Nu was het VVOG dat in extase raakte. De wedstrijd was gespeeld hoewel de scheidsrechter elke seconde tijdrekken van Koornberg goed leek te willen maken. De teleurstelling was dan ook groot toen hij affloot.

Prijsuitreiking

De daarna volgende prijsuitreiking van de drie beste DVS-ers van het seizoen, werd daardoor geen groot feest. Jammer voor de initiatiefnemers, maar zeker te begrijpen zo snel na de wedstrijd. Dennis Hollart, Benjamin Roemeon en Maurice de Ruiter pakten achtereenvolgens de bronzen, zilveren en gouden schoen aan met een gezicht als een oorwurm. DVS’33 Ermelo had zojuist een unieke kans laten liggen. De kansen waren er wel degelijk geweest, maar hoe makkelijk ze er in de uitwedstrijd in januari ook ingingen, hoe moeilijker bleek dat op 26 mei 2018.