Ermelo wint in slotminuten derby van Nunspeetse Hellas

ERMELO - Dindoa moest vanmiddag zwaar aan de bak. Met Exakwa hijgend in de nek voor het kampioenschap mocht er geen punt meer verloren worden. Thuis onder zeer warme omstandigheden moest het aantreden tegen Hellas uit Nunspeet dat op de vierde plek in de poule staat.

Hellas speelde precies het spelletje waar Dindoa niet van houdt; achterverdedigen waardoor alle druk op het schot komt en geen ruimte is voor doorloopballen etc. Deze tactiek pakte goed uit voor de Nunspeetse korfballers. Na een 0-1 voorsprong kwam Dindoa wel weer gelijk, maar de gasten bleven steeds maar weer van Dindoa uitlopen. De hele eerste helft liep Dindoa achter de feiten aan en kwam op 3-3 nog een keer gelijk en daarna bleef de achterstand steeds zo’n twee punten. De wedstrijd was zwaar door de warmte maar ook door de fysieke duels die gestreden moesten worden. Hierdoor ontstond er best wel irritatie bij sommige Dindoa spelers. Na een 8-10 ruststand schrok het massaal toegestroomde Dindoapubliek zich wezenloos; binnen twee minuten scoorde Hellas twee er keer en kwam op een 8-12 voorsprong. Sommige blauw wit fans zagen het kampioenschap al uit het zicht verdwijnen. Maar de thuisploeg onder leiding van Evert Houtriet herpakte zicht en scoorde vijf keer op rij waardoor er voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong was; 13-12.

Forceren

Helaas voor de thuisploeg duurde dit niet lang want Hellas nam het initiatief over en zorgde voor een 13-14 voorsprong. Dindoa moest erg diep gaan om elke keer weer de aansluiting te forceren; 14-14; 15-15 en drie minuten voor tijd zelfs nog de 18-18. Evert Houtriet bracht Sam van der Beek, Ellen Haverkamp en Bjarne Sinneker die alle drie een geweldig aandeel hadden in het eindspel van de wedstrijd. Sam van der Beek zorgde in de tweede helft voor een opleving in het vak en een paar mooie acties en doelpunten. Haverkamp was belangrijk in de opbouw van de aanval en Sinneker scoorde drie minuten voor tijd de verlossende 19-18 voorsprong waarna Saskia Lieman een minuutje later de boel op veilig zette door de einduitslag op 20-18 te zetten.

Laatste wedstrijd

Met nog één wedstrijd te gaan kan Dindoa nog steeds kampioen worden. Ook de concurrent Exakwa uit Lelystad won vandaag thuis tegen DOS WK met 18-17 wat inhoudt dat Dindoa en Exakwa nog steeds gedeeld boven aan staan. Maar Dindoa heeft een beter onderling resultaat in de wedstrijden tegen Exakwa. Volgende week spelen de blauwwitten uit tegen Elburg dat op de laatste plaats staat. Daar zal moeten blijken of Dindoa de zenuwen de baas kan en het kampioenschap naar Ermelo brengt.