Volgend jaar meer deelnemende organisaties

ERMELO - De laatste wedstrijd van het Rabobank Randmeren loopcircuit leverde op zaterdag 2 juni nog een aantal verrassingen op in het eindklassement. Met meer dan 3000 lopers die aan minimaal één evenement hebben meegedaan, is de organisatie dik tevreden.

De winst ging bij de vrouwen naar de Ermelose Susanne van Leeuwen van Athlos die drie van de vier afstanden won. Rienk Davelaar uit Voorthuizen won de mannenstrijd die door het afhaken van Francios Woldemariam in Ermelo, de eindoverwinning naar zich toetrok. De nummers twee en drie bij mannen en vrouwen kwamen ook allemaal uit de regio. ,,Goed om te zien,’’ aldus Eddie Wassink van de Halve van Nijkerk. ,,We mikten juist op die regionale deelname en we voelden aan alle kanten de interesse.’’

Last Minute

Het Rabobank Randmerencircuit was een last minute actie van de betrokken organisaties. Het idee om de halve marathon van Harderwijk, Putten, Nijkerk en Ermelo aan elkaar te verbinden, ontstond in november 2017. Te laat zo leek het voor het seizoen 2018. De schouders werden eronder gezet en zo kon begin maart het circuit toch van start gaan in Harderwijk. ,,Het was een uitdaging om dit allemaal op korte termijn te organiseren, maar het is gelukt! Het was goed om te zien dat het circuit leefde,’’ zo weet Ruud Jansen van de Broekhuis Halve Marathon. Rabobank Randmeren was direct enthousiast. ,,Wij proberen bedrijven aan elkaar te verbinden door samenwerking dus waarom ook niet hardloopwedstrijden. Het is mooi om te zien hoe iedereen ervoor ging. Inmiddels is voor de editie van 2019 ook Bunschoten-Spakenburg aangehaakt met hun Eemmeerloop. Gaaf dat er zoveel mensen hebben meegedaan,’’ aldus Martijn Stoffelsen van Rabobank Randmeren. Er zal in het najaar een Loopavond worden georganiseerd met een interessant programma voor de deelnemers. Daarin worden ook de winnaars gehuldigd. Iedere deelnemer ontvangt sowieso een uniek loopshirt.