Jeugdteam heeft enorme ontwikkeling doorgemaakt

ERMELO - Dindoa D1 heeft op zaterdag 9 juni een geweldige prestatie geleverd door als vierde te eindigen op het Nederlands Kampioenschap Korfbal. Deze wedstrijden werden gespeeld op neutraal terrein en dit jaar mocht (het onlangs gepromoveerde) Dijkvogels als gastheer dit kampioenschap organiseren op het eigen sportcomplex in Maasdijk.

Aan het begin van het seizoen werd er in Ermelo niet gedacht dat dit team zo goed zou presteren. Door de ontwikkeling die dit jeugdteam doormaakte, stond Dindoa D1 dit jaar voor de tweede keer verdiend op een Nederlands Kampioenschap.
Na winst op LDODK (6-5) en verlies tegen Groen-Geel (6-8) eindigde de laatste groepswedstrijd tegen Vitesse in een spannende 6-6. Hierdoor werd Dindoa tweede in de poule en ging de wedstrijd om de 3e plaats tegen Die Haghe. Deze werd verloren met 10-6. Na afloop werd de 4e plaats uitbundig gevierd. Wat tijdens het NK in de zaal niet lukte, lukte nu heel goed: vier sterke wedstrijden neerzetten. Hiermee liet Dindoa zien bij de top van Nederland te horen.