Topdeelnemersveld Eremeloop krijgt vorm

ERMELO – De Ermeloop, die zaterdagavond 18 augustus zal plaatsvinden, krijgt steeds meer vorm. Organisator Gerard Peek maakte vandaag bekend dat hij al verschillende internationale toppers heeft weten te contracteren.

Met name voor het hoofdnummer, de Nero-Ermeloop 10 km heeft hij verschillende atleten gecontracteerd. Zij komen dat weekend naar Ermelo en zal er een strijd tussen de topatleten van verschillende nationaliteiten losbranden. Zoals het er nu naar uitziet, zal het door de winkelstraat van Ermelo een geweldig schouwspel worden.

Duel

Peek wil al wel wat namen prijs geven. ,,Er zal zeker bij de mannen een onderling duel ontstaan tussen Hicham Amghar uit Marokko (Halve mar. Marrakech (MAR) 1:00:23 en 10km Agadir (MAR) 28:22min), Tefera Mosica uit Ethiopië (10 km Abu Dhabi (UAE) 29:17), en Onesphore Nzikwikunda uit Burundi (10km 2017 in Valencia (ESP) 28:55 en 10 Miles in Amsterdam 48:47).’’ De rasorganisator van grote loopevenementen schudt de tijden zo uit z’n mouw. ,,Bij de vrouwen zal voor de eindzege, Cavaline Nahimana uit Burundi (10km in 2017 Kocaeli (TUR) 34:41 en in 2018 op de 15 km van Valencia (ESP) 52:48), een belangrijke kandidaat zijn.’’

Recreant

De organisator geeft aan dat het toch geweldig zou zijn om als recreant, tussen dit geweld, je eigen wedstrijd te kunnen lopen. ,,Dus geef je gerust op. We zullen op het Raadhuisplein in Ermelo ook deze ‘toppers’ als onze gast ontvangen.’’ De voorinschrijving via www.ermeloop.nl eindigt 9 augustus.