Vader en zoon beiden kampioen

ERMELO - VRC Racing Ermelo behaalt drie eerste plaatsen tijdens de Brommersprint in Genemuiden. De Brommersprint is al jaren de grootste sprintwedstrijd van Nederland. Dit jaar had de organisatie extra uitgepakt met veel racespektakel met daarnaast een feestprogramma.

Het VRC team uit Ermelo was met twee coureurs, vader en zoon Fokko en Hugo van der Velden vertegenwoordigd onder deskundige leiding van Tim Loedeman. Ook werd er een gastrijder geregeld voor een demo; niemand minder dan World supersport coureur Rob Hartog. Hij werd uitgenodigd om enkele demonstraties op de Kawasaki AR50 te geven. Hij behaalde een uitstekende tijd van 8.00 seconden over 150 meter.(Fokko`s winnende tijd was 7,52 sec).

Topvorm

Hugo van der Velden was ook in topvorm en zette met de Puch Maxi, eigendom van team Cruiming, de snelste tijd neer. Ook Fokko van der Velden wist in beide klasses (50cc en de Prostock klasse 125cc) waarin hij deelnam de eerste plek te behalen. Trotse coach Loedeman: ,,We kijken terug op een zeer geslaagde dag en een prachtige brommersprint. Het is een prachtig evenement waar maar liefst 3000 tot 3500 bezoekers op af kwamen.” Ook was de stichting Against Cancer aanwezig om flyers uit te delen en geld in te zamelen.