Gert van Beek leert Laurens Klappe biljarten

ERMELO – Vrijdag 6 juli werd de biljartkelder van Ermelose biljartvereniging Entre Nous door wethouder Laurens Klappe geopend. Hij mocht als eerste officieel afstoten. De biljartkelder bevindt zich onder Het Wapen van Ermelo.

Sportwethouder Klappe, een fervent hardloper, keek vol bewondering naar de verrichtingen van biljarter Gert van Beek, die meermalen had deelgenomen aan Nederlands- en Europeeskampioenschappen. Zo won hij onder andere brons tijdens het NK Bandstoten in het seizoen 1996-1997 en 1997-1998. Van Beek, de vorige huurder van de biljartkelder, opende vorig jaar in Nijkerk een eigen biljartschool, maar wilde wel even naar Ermelo terugkomen om de leden van Entre Nous te laten zien wat er met een keu en drie ballen zoal mogelijk is. Ondanks dat Klappe enthousiast was over de verrichtingen van Van Beek, liet hij zich niet overhalen om lid te worden.

Kennis maken

In februari leek het er nog op dat de biljartvereniging dakloos zou raken, maar Sanjay Kowlesar van Het Wapen van Ermelo was de reddende engel. Belangstellenden kunnen op de dinsdagavond (6 weken vanaf 17 juli a.s.), tijdens de zomeravondbraderieën, kennis maken met de mooie biljartsport en Entre Nous. De kelder is dan namelijk geopend van 19.00 tot 21.00 uur. De kelder is te vinden onder Het Wapen van Ermelo in de Stationsstraat 78. De entree van de kelder bevindt zich tussen Het Wapen van Ermelo en de modezaak Ter Stal.