Ermeloop ligt op koers

ERMELO – Gisteren reed een geluidloze auto het Pauwenplein op. Henk van Lindenberg van Ekris Nijkerk kwam de BMW i3 brengen die beschikbaar wordt gesteld voor de Ermeloop. Organisator Gerard Peek en hoofdsponsor Nero de Boer namen de sleutels van de elektrische auto in ontvangst.

Je hoort hem niet aankomen, maar zien des te meer: de fantastische BMW i3. De lichtblauwe auto, met logo’s van de Ermeloop, Ekris en hoofdsponsor Nero Barbershop valt op. En dat is ook de bedoeling, want de auto gaat tijdens de Ermeloop op 18 augustus voorop rijden. Op het dak de tijdklok waarmee de lopers hun tijd in de gaten kunnen houden. ,,Het moet wel een elektrische auto zijn,’’ vertelt Peek. Benzine en gas kan écht niet meer. Dat accepteren de snelle lopers absoluut niet.’’ Peek vraagt voor de zekerheid aan Van Lindenberg of de i3 echt honderd procent elektrisch is. ,,Natuurlijk, daarom staan we hier toch,’’ antwoord de vestigingsmanager nuchter.

Trial

Henk van Lindenberg van Ekris was erg enthousiast over de actie en wilde dan ook graag ‘zijn’ auto uitlenen voor Ermeloop. Dat het hem veel reclame oplevert scheelt natuurlijk ook. De auto zal de komende tijd, tot 18 augustus ingezet worden voor promotionele activiteiten voor de Ermeloop. ,,De inschrijving gaat enorm goed,’’ aldus Peek. ,,Vooral de Trial is nagenoeg vol. Er kunnen maximaal 180 lopers deelnemen aan deze Veluwecross. We gaan voor kwaliteit niet voor kwantiteit. We moeten ook aan de veiligheid van de lopers denken en ze moeten met bussen worden vervoerd. Dat moet allemaal wel te organiseren zijn.’’ Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, maar vol=vol!

Nederlands kampioen

Voor de tien kilometer komen de inschrijvingen uit heel Nederland. Peek laat een digitaal kaartje van Nederland zien; elke rode stip is een inschrijver. ,,Zelfs mensen uit het hoge noorden en uit Maastricht hebben zich al ingeschreven,’’ vertelt de organisator met gepaste trots. ,,Ik kan je nog even geen namen geven, maar ik heb toch al twee Nederlandse toppers kunnen regelen voor de tien kilometer. Beiden zijn ooit Nederlands kampioen geweest op de tien.’’ Peek is niet alleen enthousiast over de vele inschrijvingen, maar ook over Ermelo. ,,Iedereen is zo positief. Van begin af aan is iedereen betrokken en enthousiast. Dat biedt dus mogelijkheden.’’