Mixed Duet Synchroon met nieuwe partner

ERMELO - Deze week vinden in Slovenië de Europese Kampioenschappen Masters plaats. Plaatsgenoot Fokko de Gans neemt deel aan het onderdeel Mixed Duet Synchroonzwemmen en zwemt met een nieuwe partner Natasja van Schuppen uit Kampen. 

De Gans en zijn partner, die uitkomen voor zwemvereniging Swol 1894 uit Zwolle hadden maandag een eerste verkenning van het (openlucht) zwembad en een (muziek-) training gehad. Vanmiddag stond het onderdeel technische uitvoering op het programma, waar zes mixed duetten stonden gepland. De Gans en Van Schuppen werden in deze kür eerste met een totaal van 57.3933 punten. De juryleden beoordeelden in deze kür met name de vijf verplichte elementen èn of aan alle andere eisen waren voldaan: de technische elementen moesten evenwijdig aan de badrand uitgevoerd worden en, behalve bij de 'joint-action', mochten er geen zogenaamde spiegelacties plaatsvinden. Donderdag zwemmen De Gans en Van Schuppen de tweede kür: Free Routine.

Zwart-wit

Dat synchroonzwemmen niet altijd Glitter & Glamour is bewijst deze technische uitvoering: zwarte badkleding, witte badmuts en de verplichte elementen in een vaste volgorde uitvoeren. Donderdag wordt het tweede deel van de competitie gezwommen: de vrije uitvoering. De weersvoorspellingen zijn niet al te best: de kans dat juryleden en sporters last van de zon hebben lijkt voor dit Europees Kampioenschap uitgesloten.