Lopers Rabobank loopcircuit gehuldigd op feestavond

ERMELO - Afgelopen woensdag vond een afsluitende feestavond plaats van het Rabobank Randmeren Loopcircuit. Op het hoofdkantoor van de Rabobank Randmeren in Nijkerk kwamen honderd lopers bijeen. Zij hadden minimaal drie van de vier lopen van het Regionale loopcircuit meegedaan. Het circuit wordt gevormd door de Halve van Ermelo, Harderwijk, Putten en Nijkerk.

De avond stond onder leiding van Jan de Bekker, een bekende speaker bij hardloopwedstrijden. Als eerste kwam topatleet Gertjan Wassink op het podium om de aanwezigen iets te vertellen over zijn topsporttrainingen. Wassink liet op energieke wijze zien dat de data die topsporters verzamelen van hun trainingen, eenvoudig te vertalen zijn naar wijsheid voor recreanten en wedstrijdlopers. Met als titel ‘Train Smart’ liet hij eenvoudig zien dat trainen meer is dan alleen maar op volle kracht trainen. ,,Ga verstandig om met je beperkte tijd en doe de goede dingen”. De aanwezigen hingen aan zijn lippen. Na bijna een uur werden de nummers 1 t/m 10 van de eerste editie op het podium geroepen. Opvallend was het aantal Ermelose atleten. Bij de mannen vier en bij de vrouwen zes. Susanne van Leeuwen werd eerste dame, Kirsten Hogebrug tweede. Beide atletes zijn net een aantal maanden geleden naar respectievelijk Harderwijk en Putten verhuisd, maar ten tijde van het circuit nog Ermeloërs.

Werk Centraal

Margriet van de Pol- Rozendaal (4), Annebeth Roepman – Goossensen (6), Corine Antes (7) en Vida Poortinga (9) waren de andere Ermelose prijswinnaars. Bij de mannen werd Athlosatleet Ruben Postma tweede en Gerco van den Brink, inmiddels gestopt met hardlopen, derde. Wessel Geursen en Bas-Jan Stoute werden vierde en negende. Zij werden allemaal in de bloemen gezet die waren samengesteld door de bloemenshop van Werk Centraal, onderdeel van GGz Centraal. Als sponsor van de Halve Marathon van Ermelo vond men het leuk om ook in Nijkerk een bijdrage te mogen leveren. Er waren op de avond ook diverse Ermelose HME-sponsoren die zich lieten zien.

Compleet

Na afloop waren alle aanwezigen het over een ding eens: het circuit smaakt naar meer en ook in 2019 zal de formule in stand blijven. Met de toetreding van de Eemmeerloop in Bunschoten-Spakenburg is voor Rabobank directeur Martijn Stoffelsen de cirkel rond. ,,Al onze kantoren zijn nu van de partij. Prachtig om te zien hoe de vijf organisaties elkaar nu al versterken want dat is wat ik