Pilon man of the match

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft vandaag een klinkende overwinning behaald op de zondagamateurs van SJC uit Noordwijk. Na twaalf seconden stond de thuisploeg al op 1-0 voor na geklungel in de verdediging van de bezoekers. Oliver Pilon onderschepte een bal en liet iedereen zijn hielen zien. Nadat Oktay Öztürk al na drie minuten de 2-0 in knalde, ging het publiek er eens goed voor zitten.

Het spel van de DVS-ers stagneerde echter. De overmacht aan souplesse en voetbal, werd langzaam maar zeker ingeleverd en de Noordwijkers loerden op hun momenten die ook kwamen. Het centrum van DVS twijfelde waardoor spits Tom Duindam een vrije doorgang kreeg en de 2-1 noteerde. Tot dat moment hield niemand rekening met een comeback van de bezoekers. Zodra DVS'33 aanzette en vooral rondom de zestien van de tegenstander kwam te voetballen, was het levensgevaarlijk met Daniël van Warven die had moeten scoren en een Benjamin Roemeon die een plaag was voor de verdedigers van Noordwijk. Het gebeurde echter te weinig en het was Noordwijk dat op slag van rust een uitstekende aanval op de kruising zag eindigen, want het was opnieuw Duindam die goed voor Basil Camara kwam en de bal bekeken inkopte. Het was een waarschuwing die aan DVS'33 besteed leek. In de tweede helft kwam er meer beleving en vooral meer tempo.

Pilon

DVS’33 kwam er aan alle kanten doorheen omdat de verdediging van de Noordwijkers statisch bleek. Pilon werd de man of the match. Na onzichtbaar te zijn geweest in de eerste helft, na zijn snelle doelpunt, liet hij in de tweede helft zijn tegenstander keer op keer zijn hielen zien. Hij bereidde de 3-1 voor door terug te leggen op Benjamin Roemeon die de bal snoeihard de kruis in joeg. Vervolgens veroorzaakte hij een penalty die onberispelijk ingeschoten werd door Öztürk (4-1). De wedstrijd was gespeeld en het was wachten op meer goals. Die kwamen er. Allereerst bediende Roemeon Pilon die eenvoudig de 5-1 aantekende.

Slordig

In het laatste deel van de wedstrijd werd DVS'33 slordiger in haar verdediging. Uit twee corners werd raak gekopt, 5-3. Echt spannend was het niet, maar anders dan de uitslag doet vermoeden, kon de thuisploeg haar vaste aanhang niet overtuigen. Het was aardig dat de enthousiaste Jurian de Ruiter nog een keer mocht scoren, hoewel de bal van Pilon er ongetwijfeld ook in was gegaan. Het werd de jonge invaller gegund. Drie punten zijn binnen, maar wat zei deze overwinning? De tegenstander was zwak, zoals in deze derde Divisie het verschil in de ploegen erg groot blijkt. Het zal in de echt grote wedstrijden moeten gebeuren. Het zal dan de vraag zijn of DVS'33 met de vele lange ballen, sterkere tegenstanders echt in het nauw kan brengen. De driehoekjes en de powerplay op het middenveld heeft DVS'33 definitief achter zich gelaten. Zaterdag leverde dat terecht drie punten op met zeker fraaie doelpunten.