Bang voor de Veluwse Taaiste?

ERMELO - Op zaterdag 13 oktober organiseert de Veluwse Wieler Vereniging de eerste van haar drie Ermelose MTB-tochten. De VWV is er weer in geslaagd dit jaar een route uit te zetten over terreinen die voorheen niet toegankelijk waren.

De tochten konden niet worden gerealiseerd dankzij de goede samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Geldersch Landschap en de Gemeente Ermelo. Bij de tochten is er keuze uit drie afstanden; 30, 45 en 60 kilometer. Veel glooiende paden, maar zeker ook de nodige single tracks en een enkel venijnig klimmetje. De 30 km route is ideaal om kennis te maken met het MTB’en. De starttijd voor deze 3 afstanden is tussen 09.00 - 10.30 uur.

Veluws Taaiste

Alleen op 13 oktober is er nog een extra afstand te fietsen, 100 km, genoemd Veluwse Taaiste, een echte MTB-marathon. De starttijd voor deze afstand is tussen 08.00-09.00 uur. De met nieuwe pijlen duidelijk gemarkeerde routes zullen de gehele dag “bewaakt” worden. Veel aandacht is er ook weer besteed aan de veiligheid van de deelnemers. Onderweg treft men verzorgingsposten aan waar de deelnemers worden voorzien van de nodige versnaperingen. Zowel bij de start als op de route is een reparatiepost aanwezig, de technische ondersteuning wordt verzorgd door plaatselijke Tweewielerbedrijven. Na afloop is er behalve een kleed en douchegelegenheid, ook de mogelijkheid om uw fiets schoon te laten spuiten. De start- en finishplaats is het clubhuis De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66.

Meer?

De tweede en derde Ermelose ATB Tochten worden verreden op zaterdag 10 november en 8 december . Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via www.vwv-ermelo.nl