Dindoa wint eenvoudig in Enschede

ERMELO - De blauw-witte formatie van Dindoa mocht afgelopen zaterdag aantreden in Enschede om onder bijzonder heerlijke omstandigheden de wedstrijd tegen EKC Nääs te spelen. Op papier zou het geen probleem mogen zijn voor Dindoa dat dit jaar weer in de eerste klasse meedraait. De Enschedeërs hadden in de vijf voorgaande wedstrijden slechts één overwinning behaald.

Na een lange autorit waren de spelers van Dindoa blij dat ze heerlijk in het zonnetje op een prachtige kunstgrasmat de spieren los mochten maken. EKC nam in de eerste minuut de leiding maar Dindoa reageerde daar alert op en zorgde door Jorik Velgersdijk en Daphne van den Berg voor de 1-2 voorsprong. Daarna kwamen de Tukkers nog terug op een gelijkspel en dat was tevens het laatste moment dat zij Dindoa nog onder druk konden zetten. In alle opzichten had Dindoa het betere van spel; ze waren beter in het schot, het samenspel, de drang om te winnen en een fanatieke coach. Het lukte Dindoa in de eerste helft nog niet om ruim afstand te nemen van EKC. Tot vijf minuten voor tijd bleef de thuisploeg aanhaken tot een 7-9 stand. Toen was het de beurt aan Dindoa om in een opleving de ruststand op 7-12 te zetten.

Top 3

Na de rust kwam de overwinning voor Dindoa geen moment meer in gevaar. Daphne van den Berg zorgde in de eerste vijf minuten voor drie scores en ook Jorik Velgersdijk en Saskia Lieman droegen hun steentje bij aan de score. Halverwege de eerste helft bracht coach Evert Houtriet Jelmer Steenkamp in voor Mark Bronkhorst die vanwege een enkelblessure helaas niet verder kon spelen. De wedstrijd verliep zoals de Ermeloërs het gewenst hadden. Mooi weer, lekker ballen en de punten mee naar huis nemen. Vooral Saskia Lieman en Daphne van den Berg scoorden er lustig op los met elk zes treffers. Mede door hen kwam de eindstand op 14-23.
Door deze overwinning doet Dindoa nog steeds mee in de top 3 van de eerste klasse. Een mooi resultaat voor een ploeg die net gepromoveerd is.