Dindoa beleeft thuis walk over tegen AKC

ERMELO - Vandaag speelde Dindoa 1 tegen het Almelose AKC dat in de ranglijst direct onder Dindoa staat. De beelden van AKC van voorgaande wedstrijden gaven aan dat het niet makkelijk zou worden, echter de wedstrijd zelf gaf een totaal ander beeld. Binnen zeven minuten stond Dindoa al met 6-0 voor. Het spel was flitsend, snel en de afronding was zuiver.

Goede rebounds met Jonathan van der Beek in het ene vak en Bjarne Sinneker in het ander vak. Halverwege de eerste helft lukte het de Ermeloërs zelfs om een verschil te maken van elf punten, 15-4. De omstandigheden waaronder gespeeld werd, waren fantastisch; een lekker zonnetje, windstil, mooie temperaturen en een overvol sportpark met veel enthousiaste supporters. AKC kon eigenlijk alleen scoren door de tegenstander van Bjarne Sinneker. Deze korfballer schoot van alle hoeken en onder de meest onmogelijke situaties raak. Van de tien punten die AKC tot de rust behaalde, nam hij er zes voor zijn rekening.

Rust in het veld

Dit belette Dindoa niet om lekker door te spelen. Ook coach Evert Houtriet benadrukte dat de spelers door moesten gaan en niet moesten verslappen. De ruststand gaf een goed beeld van de eerste helft, 19-10 voor de Ermeloërs. De tweede helft kon AKC redelijk meekomen met Dindoa, maar de thuisploeg was scherper in de afronding en liep uit naar een twaalf punten voorsprong halverwege de tweede helft; 28-16. Het was een faire wedstrijd onder een zeer goede leiding van de scheidsrechter samen met zijn lijnrechter. Beide heren zorgden voor rust in het veld dat het spel zeker ten goede kwam. Aan het eind van de tweede helft bracht Houtriet zijn reserves in het spel om hen nog speelminuten te geven en Daphne van den Berg als topscoorder een publiekswissel te gunnen. De wedstrijd was toch al gewonnen. Invaller Marlon van Diest scoorde in de laatste minuut de laatste treffer van de wedstrijd en zorgde daarmee voor een eindstand van 34-21.