Geelzwarten ongrijpbaar voor Lisse

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft vanmiddag FC Lisse met 9-1 verslagen en dat was geenszins geflatteerd. Bij tijd en wijle lieten de geelzwarten de westerlingen alle hoeken van het veld zien. Met name Olivier Pilon en Benjamin Roemeon en later Maurice de Ruiter lieten hun backs keer op keer hun hielen zien.

DVS'33 begon verrassend met Berry Powel in de spits. Blijkbaar verwachtte trainer Bert van Hunesteijn een verdedigend ingesteld Lisse en dat bleek ook direct na de aftrap. Lisse trok zich massaal terug, maar dat paste duidelijk niet bij de ploeg. Meer en meer kropen de gasten uit hun schulp en kregen ze ook een enorme kans toen Siali alleen voor doelman Velanas verscheen. Echter het slappe schot verdween naast de goal. Direct daarna was het raak voor de thuisclub. Roald de Vries bereikte met een machtige voorzet de ijzersterke Berry Powel die Olivier Pilon voor de goal zette. Pilon bewees meedogenloos te zijn voor de goal, 1-0. FC Lisse stond er vervolgens bij en keek er na.

Hattrick

DVS’33 was op alle fronten scherper, liet de gasten niet op adem komen en zag Öztürk vanuit een corner de bal snoeihard in de kruising jagen, 2-0. Via prachtig positiespel kwam linkermiddenvelder Vloedgraven op de achterlijn. Hij wachtte het juiste moment af en Pilon toverde de bal opnieuw in de goal, 3-0 na twintig minuten spelen. Powel viel vervolgens met een enkelblessure uit. Jurian de Ruiter was diens vervanger. Öztürk maakte uit een vrije trap de 4-0 en net op het moment dat Pilon aangaf dat hij last had van een spierblessure, ging hij nog eenmaal diep. Killer Pilon had geen medelijden met de Lissenaren en tekende voor zijn hattrick alvorens hij gewisseld werd.

Panklaar

Maurice de Ruiter, net daarvoor nog actief in het tweede, viel in en hoe. Roemeon speelde weer eens met zijn tegenstander, die vannacht zeker nog van hem zal dromen, en legde de bal panklaar op het hoofd van de Ruiter, 6-0. Wat een ruststand! En het leek erop dat DVS'33 de gasten in haar wurggreep hield, want al snel werd het 7-0 door Öztürk en zelfs 8-0 door opnieuw Maurice de Ruiter, die met een lob de mooiste goal van de middag maakte. Het sein brand meester was al lang gegeven en DVS'33 liet de teugels vieren. Terecht. Het was gespeeld en de volgende wedstrijd, uit tegen VVOG, speelde al in ieders gedachte. FC Lisse werd wat brutaler en scoorde zelfs de 8-1. Maar het slotakkoord was voor Maurice de Ruiter, die iedereen in de luren legde inclusief de keeper van Lisse. Die kon niets anders doen dan de Ruiter bij diens benen grijpen. De penalty, die daar uit volgde, werd feilloos ingeschoten door man of the match Öztürk, 9-1. Het thuispubliek trakteerde de geelzwarte helden op een staande ovatie.