Zaandam onderuit door sterke verdediging Blauw-witten

ERMELO - De korfbalploeg uit Ermelo wist zaterdag punten te pakken tegen de koploper uit Zaandam. Dindoa speelde tegen ZKV de eerste returnwedstrijd van de tweede helft veld. Thuis werd nog met 17-20 verloren, maar uit stond er een steviger Dindoa dat steeds meer zelfvertrouwen begon uit te stralen.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Na de voorsprong van 1-0 door ZKV nam Dindoa de leiding over met 1-2. Daarna was het initiatief aan Zaanse kant. ZKV ging er op en er over. Het liep zelfs uit tot een 8-5 voorsprong. Dindoa kwam vooral tekort in de aanvallende rebound waardoor veel aanvallen na 1 schotpoging al afgelopen waren. Dat legde behoorlijk druk op de schutters. Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft, stond Dindoa nog met 11-9 achter, maar wist in de laatste minuut de 11-11 te scoren waarna ZKV in een ultieme poging zorgde voor een ruststand van 12-11.

Gedreven

Na rust stond er een compleet ander Dindoa; gedreven, vol vechtlust, sterk in de persoonlijke duels maar bovenal; er stond een team. ZKV wist nog uit te lopen naar 13-13 maar toen werd het Dindoa tijd. Door zeer sterk te verdedigen en de heren die zichzelf wegcijferden om de Dindao dames te laten scoren scoorden de Ermeloërs vijf keer op rij en werd het 13-16. De thuisploeg kwam geen moment meer in de buurt van Dindoa. De dames van Dindoa scoorden zeven van de negen doelpunten in de tweede helft, vooral geholpen door de heren in hun vak. Vlak voor het eind stond Dindoa nog met 16-20 voor maar ZKV wist nog twee keer te scoren waardoor de eindstand 18-20 werd in het voordeel van de Ermeloërs die door deze overwinning op een gedeelde tweede plaats staan, slecht 1 punt achter ZKV dat nog steeds koploper is.