Bloemenregen draagt niet bij aan overwinning

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft een gevoelige nederlaag geleden in het hol van de leeuw. Na een geelzwarte bloemenzee vanuit een helikopter, zat de stemming er goed in bij VVOG-DVS’33. De derby kent al jaren een goede sfeer waarin groen-wit en geel-zwart gebroederlijk het terras en de kantine bemannen.

De wedstrijd begon enkele minuten later omdat de stewards eerst de honderden geel-zwarte gerbera’s moesten opruimen: een vriendschappelijke actie van de harde kern van de Ermelose supporters. Tijdens de warming-up vloog een geel-zwarte helikopter enkele rondjes boven het veld en dropte honderden bloemen. Hiermee wilden de supporters de Harderwijkse groen-witten een vriendschappelijke handreiking doen. Immers, de afgelopen jaren werden niet alle acties even goed ontvangen. De wedstrijd was spannend, niet goed, maar er werd wel met veel energie gevoetbald. Uiteindelijk won VVOG-trainer Henny in ’t Hof op punten dik van hoofdcoach Bert van Hunenstijn die geen antwoord kende op de slimme, tactische foefjes van de VVOG-trainer. Zonder ballenjongens voerde de keeper van VVOG de regie in het tempo halen uit de wedstrijd. DVS’33 bleef de hele wedstrijd volharden in het zoeken van Maurice de Ruiter in een zeer druk centrum daar waar VVOG juist haar beste spelers op hem had gezet. Met een nul-nul op het scorebord werd na vijfenveertig minuten voetballen de kleedkamers opgezocht.

Diep

Het enige antwoord op het sterke collectief van VVOG lag volgens de DVS-trainer na rust in diepteballen achter de VVOG defensie. Daar stonden de gasten over het algemeen buitenspel of de diepteballen waren veel te hard. Daardoor werd het middenveld van de Ermeloërs, ooit een wapen, veelvuldig overgeslagen. VVOG speler Yasar Kurt bleek op de rechterflank van DVS’33 een maatje te groot voor Oktay Öztürk die voetballend niet mee kon komen op het middenveld. Daarbij startte rechtsback Frank van der Burg zwak. VVOG wist er wel raad mee. Die pakten de Ermeloërs bij hun strot, waren net iets feller dan DVS’33 en bleven geloven in hun kansen die kwamen. In de eerste helft werden de kansen netjes verdeeld over beide teams. Er werd van beide kanten veel energie in de wedstrijd gestopt, maar op rechts kwam VVOG een aantal keer erg makkelijk door de Ermelose verdediging heen. De tweede helft was minder en het was wachten op de ploeg die haar concentratie zou verliezen. Dat werd uiteindelijk DVS’33. DVS dacht met Powel voor De Ruiter aan te kunnen zetten voor een slotoffensief, maar tweemaal slordig werk in de verdediging zorgde tien minuten voor tijd voor de 1-0 en 2-0. VVOG startte terecht een groot feest en de Geelzwarten dropen met de staart tussen de benen af. In wedstrijden waar het echt moet, wil het dit seizoen nog niet lukken en juist die stap wil de Ermelose ploeg dit jaar maken.