Beleef de magie van het verleden tijdens de TrailRun

ERMELO - Zaterdag 13 april 2019 zal bij de Schaapskooi Ermelo het startsein worden gegeven voor de eerste Veluwse TrailRun. Het idee van deze TrailRun is mede ontstaan uit de enthousiaste reacties van de Trail-Runners op de Ermeloop. 

,,Het kon niet anders of er moest een vervolg komen op de Trailrun van de afgelopen Ermeloop,’’ vertelt organisator Gerard Peek. ,,Maar ook de positieve houding van de Stichting Schapedrift en de natuurbeheerders, gemeente Ermelo, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, hebben hiertoe bijgedragen.’’ De start/finish en ontvangst zal dan ook nabij de Schaapskooi op de Ermelosche Heide plaatsvinden. Peek: ,,De Stichting zal tevens het 'Goede Doel' van de Veluwse TrailRun zijn.’’ De afstanden die tijdens de Veluwse Trailrun worden gelopen zijn: 8 km, 16 km en 25 km en gaan door het Speulder- en Sprielderbos, over de Ermelosche Heide, langs het Romeins Marskamp en de tientallen grafheuvels van duizenden jaren oud. ,,Het wordt een TrailRun met beleving in het heden door een historisch wonderlijk natuurgebied, met magie naar het verleden,’’ aldus de organisator.

Offroad

De Veluwse TrailRun is 99% offroad en niet geschikt voor rolstoel, buggy’s en/of honden (al dan niet aangelijnd). De routes zijn volledig van herkenbare tekens voorzien. Trail-Running is hardlopen over veelal onverharde (bos)paden. TrailRunners verkiezen, in tegenstelling tot hardlopers op de weg(wedstrijden), minder impactstress en willen het hardlopen meer in een landschaps/natuurlijke omgeving beleven. De afstanden lopen vaak sterk uiteen, van 5 km tot wel meer dan 150 km. Prestaties van verschillende TrailRuns zijn door de terrein verschillen moeilijk met elkaar te vergelijken. Ook worden er vaak, in verband met het natuurgebied, een maximaal aantal aan deelnemers toegelaten.
Inschrijven voor een loopafstand kan nu al via www.veluwsetrailrun.nl. Er is een maximaal limiet aan deelnemers.