Gericht trainen op Groevenbeekse Heide

ERMELO – Stichting Halve Marathon Ermelo heeft deze week een begin gemaakt met de realisering van de Coopertestbaan op de Groevenbeekse Heide. Donderdag 1 november markeerde voorzitter Bas-Jan Stoute alvast de plekken waar palen geplaatst gaan worden. 

Stoute: ,,De Coopertest waar wij ons als organisatie voor beloofden in te zetten, komt er nu eindelijk. Vandaag heb ik, met medewerkers van de gemeente Ermelo de markeringen aangebracht.’’ Het wordt een 1600 meter lang parcours op de Groevenbeekse Heide wat de HME zelf mocht uitzetten. Het parcours start aan het begin van de hei, aan het eind van de Steijnlaan. Bij de start komen fietsenrekken en een bankje. Komende week wordt er op elk 100 meterpunt een bordje geplaatst. ,,De volgende stap is een mooi informatiebord en uiteindelijk zal er ook nog een watertappunt komen.’’ aldus de voorzitter.

Trainingspiste

Als het aan de Stichting HME ligt, moet het een trainingspiste worden voor de vele hardlopers in Ermelo. Uiteraard kunnen ook de leerlingen van Chr. College Groevenbeek er gebruik van gaan maken tijdens de sportlessen. De Stichting wil hierbij alle atleten van afgelopen HME bedanken, want mede door een deel van hun inschrijfgeld kon deze baan worden gerealiseerd. Ook het ontvangen bedrag wat de HME ontving bij het winnen van de Sportverkiezing 2017 werd hieraan besteedt. Sportwethouder en atleet Laurens Klappe is blij met de baan. ,,Een fantastisch initiatief waar velen baat bij gaan hebben. Ik zal mijn vorderingen voor de volgende Halve Marathon Ermelo er gaan bijhouden!’’