Emotionele gesprekken leiden tot toenadering

ERMELO - Het was afgelopen week hét gesprek van de dag: blijft Bert van Hunenstijn nu wel of niet bij DVS’33 Ermelo. Afhankelijk van wie je sprak waren de meningen duidelijk: hij gaat, nee hij blijft. Vandaag kwam na een gesprek met de Technische Commissie, de Voorzitter en de spelers het verlossende antwoord. Bert van Hunenstijn blijft!

DVS’33 Ermelo kwam vanavond om 22.30 uur met een verklaring waarin de voorzitter Aart Goossensen meldde dat de trainer in ieder geval dit seizoen blijft. We hebben vanavond advies gekregen van de Technische Commissie, want dat is de formele weg,’’ sprak Goossensen. ,,Het advies was om met de huidige trainer door te gaan. Ook hebben we gesproken met de staf, de trainers en de spelers.’’ De ploeg gaat nu eerst proberen de doelstellingen te realiseren. ,,Er is een open communicatie geweest, wat niet altijd makkelijk was. Want de trainer, maar ook de spelers kwamen met emoties’’ aldus de voorzitter. ,,Maar er is weer een basis om de komende maanden met elkaar door te gaan.’’

Kritiek

Goossensen gaf in zijn verklaring aan dat de kritiek op de trainer ook een item van de gesprekken was. ,,De trainer kan best tegen kritiek, dat kwam vanavond ook ter sprake, maar het is ook belangrijk dat de trainer daar ook wat in ziet. Het was een stevig gesprek, maar dat is ook de zorgvuldigheid. We hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken. De trainer in de groep en de groep in de trainer.’’ De spelers, de staf, de trainer maar ook het bestuur gaan zich vanaf vandaag weer richten op de eerstvolgende wedstrijd, die van aanstaande zaterdag tegen DOVO.