Wie maakte mooiste sportfoto van 2018?

ERMELO – Net als vorig jaar wordt er tijdens de sportverkiezing ook de sportfoto van het jaar gekozen. De jury heeft nog maar een paar foto’s ontvangen, maar denkt dat er veel meer mooie foto’s van sportmomenten gemaakt zijn. Daarom heeft de jury de inzendtermijn verlengd en er nog tot 1 december worden ingestuurd.

Vorig jaar werd Winanda van Zwamen winnaar met een actiefoto bij korfbalvereniging Dindoa. Een mooie foto met volop emotie in een wedstrijd om het kampioenschap tussen Nova 1 - Dindoa 1 op 6 mei 2017. Wat aansprekend is bij een goede sportfoto is de emotie die ‘gevangen’ is, bijvoorbeeld trots, teleurstelling, boosheid, verdriet of plezier. Maar ook de pijn van een blessure, valpartij of botsing kunnen op een pure manier gefotografeerd zijn. Ongetwijfeld zijn er veel foto’s die in één beeld het verhaal van de sporter of sportploeg vertellen. Naar die bijzondere sportfoto’s is de jury op zoek bij de verkiezing van de sportfoto van 2018. De organisatie van de Ermelose Sportverkiezing 2018 roept ouders, grootouders, trainers, elftalbegeleiders of wie dan ook om zijn of haar mooiste sportfoto’s in te zenden. Sportfotografie is een vak, maar dat wil niet zeggen dat er geen mooie sportfoto’s worden gemaakt met een mobieltje of met een compact camera. Uiteraard is kwaliteit belangrijk, maar niet het belangrijkste. Het gaat vooral om hoe de sport, de sporter of sportploeg op een mooie manier wordt weergegeven. Wat is er nu mooier dan die ‘superfoto’ te laten zien aan de Ermeloërs? En nog mooier is het als die foto wordt uitgekozen tot sportfoto van het jaar 2018.

Vakjury

Iedere deelnemer kan maximaal 3 foto’s in sturen waaruit een vakjury een top drie zal kiezen. De foto moet zijn gemaakt van een Ermelose sporter of sportploeg of tijdens een Ermelo’s sportevenement en moet zijn gemaakt in 2018! De foto’s moeten digitaal aangeleverd worden, in een JPEG-bestand met een bestandsgrootte van minimaal 2 MB en er mag geen watermerk met de naam van de fotograaf in de foto staan. Ook moet de fotograaf aangeven waar en wanneer de foto is gemaakt. Drie van de geselecteerde foto’s dingen mee naar de Sportfoto 2018. De foto (‘s) moeten voor 1 december worden verzonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..