Jonathan Martina een ware plaag voor Urk JO19-1

ERMELO - Afgelopen zaterdag pakte JO19-1 van DVS’33Ermelo de periodetitel tegen Urk JO19-1. Al in de eerste helft stond het 4-1 en de einduitslag werd tenslotte 6-1.

Het was wel spannend voor zowel de spelers als de staf. Immers, bij winst kon de 1e periodetitel worden binnengehaald. Het werd een strijd tussen de nummers één en zeven uit de Zaterdag -3 Divisie D. Nadat scheidsrechter L.G. Driessen uit Twello het duel op gang had geblazen had DVS JO19-1 haar zaakjes binnen de kortste keren op de rails. Gedisciplineerd en gecontroleerd voetbalde het Ermelose team zich in de eerste helft naar een comfortabele 4-1 voorsprong. Met name Jonathan Martina was een enorme plaag voor de Urkers; hij schreef een heuse hattrick op zijn naam gedurende die eerste 45 minuten.

Hattrick

Het eerste doelpunt kwam uit een strafschop doordat Sander van der Meer binnen de zestien onheus werd bejegend. Thierry van den Berg nam plaats achter de bal en joeg de bal hard in de touwen: 1-0. Met name Jonathan Martin, Eren Turan Yavuz en Karim Arzini vertoonden aanvallende aspiraties, maar het was Urk dat toch onverwacht wist te scoren middels een kopbal met het achterhoofd en dat betekende 1-1. De thuisploeg liet het er niet bij zitten, voerde het tempo op. Het was Eren Turan Yavuz die zijn maatje Jonathan Martina in staat stelde te scoren, 2-1 en nog geen vijf minuten later wist Jonathan Martina opnieuw te scoren: 3-1. Armando van Breda stond aan de basis van Martina’s derde treffer en dat bracht een 4-1 stand op het denkbeeldige scorebord.

Tempo opvoeren

Na de rust bracht Eren Turan Yavuz op prachtige wijze een corner voor het doel van Urk waaruit Karim Arzini leek te gaan scoren; maar de Urker goalie bracht redding door op het laatste moment de bal over de deklat te tikken. Dan ontstaat er een prachtig staaltje hogeschoolvoetbal tussen Joël Videira en Armando van Breda; het duo laat iedereen de hielen zien en de laatste scoort 5-1. De Geel-zwarten schroeven het tempo maar weer eens op en dan komen Armando van Breda, Melle van Scherpenzeel en Marvin Hanenberg nog tot iets moois en het is Hanenberg die er koeltjes 6-1 van weet te maken. Niet lang daarna floot scheidsrechter Driessen het duel ten einde en was de periodetitel een feit voor DVS JO19-1, 21 punten uit 8 wedstrijdbeurten, 28 goals voor en slechts 4 tegendoelpunten.