Zelfverdedigingstechnieken speciaal voor kinderen

ERMELO - Dit weekend zijn Martijn Bouwman, Nathalie van Klooster en Kenneth Kartosoewirjo, geslaagd voor CKM SuperKids instructeur level 2. De opleiding bestaat niet alleen uit de zelfverdedigingtechnieken speciaal voor kinderen, maar ook wordt geleerd hoe je kinderen leert wat moed, respect, eerlijk, gezond eten en drinken inhouden. 

CKM SuperKids is een uniek programma voor kinderen van 4 tot 12 jaar om zichzelf te kunnen verdedigen, maar ook hoe ze hun leefwijze kunnen aanpassen. ,,Er zijn kinderen in Engeland die dit programma volgen en volledig veranderen in positieve zin," vertelt Martijn Bouwman, directeur CKM Nederland. ,,Het fijne vind ik, juist bij kinderen, dat hier geen enkele vorm van geweld bij komt kijken."

Lessen

Er zijn inmiddels veertien instructeurs voor CKM SuperKids wereldwijd waarvan er nu drie in Nederland. Volgens Bouwman is de planning om de lessen voor kinderen per januari 2019 te laten starten. Gisteren was, na drie dagen van minimaal 10 uur per trainen, de testdag van de instructeursopleiding CKM SuperKids.