Kampioenen plaatsen zich voor WK in Spanje

ERMELO - Afgelopen weekend waren de Nederlandse kampioenschappen Traditional en Fighting in Arnhem. Daar wist het team Kanhai uit Ermelo zich te plaatsen voor de Wereldkampioenschappen Kempo, die eind april in Spanje zullen plaatsvinden.

Team Kanhai, dat dit jaar uit 10 deelnemers bestond, heeft zich maanden lang voorbereid en de intensieve trainingen wierpen hun vruchten af. Coach en schoolhouders Soeresh Kanhai had zijn handen vol aan het begeleiden en steunen van zijn pupillen. De dag begon met het onderdeel Traditional (schijngevecht) dat uit verschillende disciplines bestaat. Sam von Grumbkov (10) en Lars von Grumbkov (14) liepen hun kata mooi strak maar vielen net buiten de prijzen. Avinash Ramasray (18) had pittige tegenstanders, maar wist zilver te bemachtigen evenals zijn zus Ashvini Ramasray (22), sportvrouw van het jaar, werd 2e in haar poule. Ashvini Ramasray (22) deed ook mee aan het onderdeel Wapen kata en wist met haar speer de brons te behalen.

Fighting

Er stond dit weekend veel op het spel. Behalve de nationale titel was het ook een kwalificatie voor het Nederlands Kempo team. Aan het begin van de middag vond het onderdeel Fighting plaats. Op het onderdeel semi-contact werd Naomi Kraaijenhof (7) 2e in haar poule evenals Sam von Grumbkov (10). Broer Lars von Grumbkov (14) liet bij de jongens alle leeftijdsgenoten achter zich en kreeg goud omgehangen. Colin Postma (14), Troy Pierlot (19) en Ashvini Ramasray (22) zaten alle drie is een zware poule en vielen buiten de prijzen. Kyshan Bieringa (18), Sam Wanay (17) en Joyce Dijkstra (30) hebben goed gevochten en wisten de titel Nederlands Kampioen te bemachtigen. Op het onderdeel Full-contact ging het er hard aan toe, Kyshan Bieringa (18) had het zwaar, maar won zijn partij waardoor hij 1e werd, Sam Wanay (18) werd 2e in zijn poule na zijn gevecht.