Ermelose korfballers komen net tekort

ERMELO - Dindoa kwam gisteren in eigen huis tekort tegen ASVD uit Dronten. De Ermeloërs hadden al een zwaar hoofd in deze wedstrijd door de verliespartijen tegen ASVD vorig seizoen, maar ook vooral door de blessures van Jorik Vegersdijk, duim uit de kom, en Saskia Lieman die vorige week tegen KV Apeldoorn uit de wedstrijd werd gebeukt en nu een schouderblessure heeft. Het Ermelose korfbalteam moest dus vol aan de bak tegen het altijd sterke ASVD.

De Drontenaren openden de score en kwam al snel met 0-2 voor te staan. Daarna herpakte Dindoa zich en Bjarne Sinneker maakte de aansluittreffer. In de aanvallende rebound schoot Dindoa tekort waar het juist in de verdedigende rebound over had. Na wat slordigheden in de aanval bij de Ermeloërs kwamen de gasten op een 3-5 voorsprong. Toen was het Dindoa dat de leiding in het spel nam en met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft zorgde voor de gelijkmaker; 6-6. ASVD liet dit niet op zich zitten en scoorde nog twee maal in de laatste twee minuten waardoor de ruststand 6-8 werd in het voordeel van de Drontenaren.

Blue Sharks

De wedstrijd was lekker fel, maar bovenal sportief met een scheidsrechter die de boel goed in de hand hield. Het lukte Dindoa niet om minder dan twee punten te naderen op de bezoekende ploeg. Ondanks de toejuichingen van de Blue Sharks en het massaal toegestroomde publiek liep ASVD uit naar een voorsprong van zeven punten in de zestiende minuut; 14-21. Dindoa wist er nog wel een eindspurt uit te halen door drie benutte strafworpen van Kasper Velgersdijk, twee afstandschoten van Jelmer Steenkamp en twee fraaie toverballen van Mark Bronkhorst. Ook ASVD bleef in deze eindfase doorscoren en sloot de wedstrijd af met een 19-24 overwinning.