Supportersvereniging DVS'33 Ermelo maakt kinderen blij

ERMELO - Supportersvereniging Geel Zwart heeft aan een weeshuis in het westen van de Oekraïne twintig paar voetbalschoenen geschonken. Het weeshuis staat in Ostriv vlakbij Lviv (Lviv was één van de speelsteden van het Europees Kampioenschap voetbal in 2012).

In deze streek was vroeger veel mijnbouw, maar na het sluiten van diverse mijnen is dit een arm gebied. Het betreffende weeshuis heeft daardoor zeer weinig middelen om van te kunnen bestaan. Laat staan dat er geld is voor extra dingen. Via een zakelijk contact van secretaris Johan van der Beek hoorde Geel Zwart van dit weeshuis en haar besognes. De supportersvereniging van DVS’33 Ermelo besloot om de kinderen te verblijden met voetbalschoenen, zodat ook zij de mogelijkheden krijgen om zich op het voetbalveld uit te kunnen leven En wellicht staat Geel Zwart hierdoor aan de basis van de ontwikkeling van een nieuwe Oleg Blochin.

Sjaals

Geel Zwart steunt normaliter alleen maar goede doelen binnen DVS’33 Ermelo, maar wilde dit goede doel buiten de vereniging ook graag steunen. Naast de voetbalschoenen schonk Geel Zwart ook nog twintig sjaals in de bekende DVS-kleuren. Op de foto staan de meeste kinderen met hun nieuwe voetbalschoenen en hun nieuwe sjaals. In hun handen staat in het Oekraïens: Dank je wel!