Spelersruil DVS’33 Ermelo en IJsselmeervogels

ERMELO – Maurice de Ruiter (27) heeft een nieuwe club. De linksbenige aanvaller gaat spelen bij Tweede Divisionist IJsselmeervogels in Spakenburg. De Harderwijker verbrak twee weken geleden zijn contract bij de Ermelose club.

Maurice de Ruiter bevestigt zijn overstap naar IJsselmeervogels: ,,Volgens mij is alles al rond, dus dat klopt.’’ Verder wil hij niet reageren voordat de clubs een reactie geven. André van Diermen, Hoofd Technische Zaken bij IJsselmeervogels, geeft aan dat de club dit nog niet wereldkundig kan maken omdat de handtekeningen formeel nog niet zijn gezet. ,,Maar, we hebben de intentie om dit door te laten gaan.’’ Overigens gaat het niet alleen om het overnemen van Maurice de Ruiter, maar om een ruiling met spelers. Ook DVS’33 voorzitter Aart Goossensen bevestigt dat er onderhandelingen zijn over een spelersruil, maar dat dit pas woensdagavond 2 januari door de Ermelose club bekend wordt gemaakt.

Handtekeningen

Maurice de Ruiter was disciplinair geschorst door DVS’33 Ermelo nadat hij boos was opgestapt na een wissel in de westrijd tegen Stedeco op 8 december. Daardoor speelde hij ook niet tegen Harkemase Boys, de week daarna. Volgens De Ruiter was hij zelf opgestapt en had daarom z’n voetbalspullen ingeleverd. ‘Zelf opstappen was absoluut niet aan de orde’, reageerde voorzitter Aart Goossensen vervolgens. ‘De Ruiter heeft immers gewoon nog een contract’. Dat contract werd in mei zelfs opengebroken om te verlengen tot 2021. Deze week zijn er gesprekken geweest met De Ruiter die blijkbaar succesvol zijn verlopen. Een en ander moet alleen nog geformaliseerd worden. Meer informatie volgt woensdagavond, dan zal DVS’33 Ermelo dit in een nieuwsitem op haar site bekend maken.