Op alle fronten beter

ERMELO – Dindoa 1 heeft met groot verschil de thuiswedstrijd tegen een Friese ploeg gewonnen, de blauwwitten wonnen met 33-24 van Wez Handich.

Dindoa had na het verlies van vorige week iets goed te maken. In een bomvolle Dindoahal nam de thuisploeg direct overtuigend de leiding door vier keer op rij te scoren in slechts een paar minuten. Wez Handich kon met een enkel doelpuntje de schade beperkt houden maar kwam niet dichtbij genoeg om het Dindoa lastig te maken. Halverwege de eerste helft had Dindoa al een voorsprong van acht punten; 11-3, waarbij twee van de drie punten van Wez Handich uit strafworpen kwamen. Dindoa was in het veld op alle fronten beter; er stond weer een team, de zuiverheid van het schot was goed, een sterke rebound en een enthousiast publiek. De maximale voorsprong bedroeg zelfs vlak voor rust elf punten; 18-7 waarna de gasten nog twee keer scoorden en zo de ruststand op 18-9 brachten.

Moeite

De eerste tien minuten van de tweede helft had Dindoa moeite om weer op gang te komen. Van 18-9 werd het wel snel 20-9, maar daarna lag het initiatief bij de ploeg uit Rottevalle die de achterstand een klein beetje kon inlopen. De wedstrijd werd wat fysieker en de scheidsrechter kreeg het lastig om alles goed te beoordelen. De thuisploeg, onder leiding van coach Evert Houtriet, kreeg de flow weer te pakken en het lukte de Ermeloërs weer om de voorsprong verder uit te bouwen tot een verschil van twaalf; 31-19. Met nog vijf minuten te spelen schoten de Friesen er nog vijf in waardoor drie seconden voor tijd de stand 32-24 was. Saskia Lieman mocht de bal uitnemen en gooide met één hand de bal vanaf de middenlijn in één keer in de korf 33-24. Een fantastische afsluiting van een hele mooie wedstrijd, een hele mooie korfbalavond van en bij Dindoa.