Winnaar vorig jaar houdt het lang vol

ERMELO - Zondag 13 januari vond de kick-off van het Open Nederlands Kampioenschap Poker 2019 plaatst bij Hotel de Heerlickheijd. Dit jaar is een bijzonder jaar voor het ONK Poker, het is namelijk het vijfde jaar dat het toernooi gespeeld wordt. Winnaar van de kick-off werd Loes DL die daarmee een finaleticket won.

Anderhalf jaar geleden won Loes Daal uit Ede, die niet meer met haar volledige naam in de krant wil, het vrijwilligerstoernooi, maar dit was toch wel andere koek. ,,Het vrijwilligerstoernooi is ook wel leuk, maar iedereen wil toch altijd de beste zijn, hè? 320 spelers verslagen, ik heb nog nooit zo’n groot toernooi gewonnen. Van te voren zei ik nog tegen m’n man dat het leuk zou zijn wanneer ik een paar uur kon spelen. Maar dat ik zou winnen? Nee, nooit gedacht.’’ DL wordt wel de Queen of the Short Stack genoemd, maar besloot toch om een andere tactiek te spelen. En dat loonde. Ze werd daarmee de eerste vrouw die het ONK Pokertoernooi wint.

Dinner break

Rond de klok van 12 uur verzamelde de deelnemers zich in het hotel en beloofde het een mooie middag te worden. Om 12:30 uur begon de openingsceremonie met een terugblik op het vorige seizoen van het ONK Poker, waarna organisatoren Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn het openingswoord verzorgden. Daarna begon de traditionele countdown en kon de kick-off beginnen. Met 300 pokerspelers was de zaal tot de nok toe gevuld. Na een kleine vijf uur spelen stond de dinner break bijna op de planning. Net voor de dinner break gebeurde er echter iets leuks voor de nog spelende deelnemers, het ‘prijzengeld’ werd namelijk gehaald. Tien minuten voordat de break er was, zaten er nog 37 spelers in het toernooi. Onder deze spelers zat een bijzondere speler, namelijk Elly Jonkers, de moeder van de organisator Mathijs Jonkers. Zij zat met 130.000 chips net onder de gemiddelde stack van 160.500, maar hield zich goed staande in het grote deelnemersveld.

Bryan Backhaus

De winnaar van de kick-off 2018 Bryan Backhaus was vooraf geseat op de feature table, daardoor kon iedereen genieten van zijn poker skills via de livestream. De plek aan de feature table was hij niet van plan om af te geven en hield dit dan ook lang vol. Met nog zestien spelers in het toernooi kwam er toch een einde aan de run van Bryan en dit betekende dus ook dat hij zijn titel niet kon verdedigen en er dus zeker een nieuwe winnaar van de kick-off zou komen. Na de finaletafel bleek dat Loes Daal de meeste chips had en dus de winnares is geworden van de kick-off van het Open Nederlands Kampioenschap Poker 2019!