Turnsters plaatsen zich voor de Districtsfinale Oost

ERMELO - Afgelopen zaterdag wist Sanne Kuipers zich te plaatsen voor de turnwedstrijden van de Districtsfinale van Oost Nederland. Zij turnde voor GV Sparta Ermelo in de Jeugd 1 N4.

In de eerste wedstrijdronde mocht instapper Lana van Beekhuizen de wedstrijddag beginnen. Lana was al zeker van een plaatsje in de finale door twee maal op het podium te eindigen in de voorgaande wedstrijden. Lana moest beginnen op het toestel balk en dat is altijd spannend om de zenuwen in bedwang te houden. Lana begon en eindigde heel sterk maar ging wat te hard met de handstand en viel jammer genoeg af. Hierna op vloer maakte ze kostbare foutjes door twee onderdelen te vergeten, maar turnde verder netjes. De overslag over de Pegasus ging beter dan voorheen. Tot slot een hele sterke oefening op de rekstok en werd ook overtuigend eerste op dit toestel. Lana werd zaterdag uiteindelijk 9e.

Pech

In de tweede wedstrijdronde turnde Saffirah Zijlstra in de categorie pupil 2 N3. Isis Kremer was helaas geblesseerd en kon niet turnen en daardoor kan ze zich niet meer plaatsen. Saffirah was nog niet zeker van een plaatsje dus was het een spannende wedstrijd. Ze begon op vloer en turnde erg netjes. Ook sprong ging goed en behaalde mooie cijfers. Op brug had Saffirah pech omdat ze geen afsprong deed en dit haar punten aftrek gaf. Tot slot ging de balk netjes maar lukte het niet om met de radslag op de balk te blijven staan. Saffirah eindigde op de 16e plaats en is net 1e reserve voor de finale. Dat word nog spannend of ze in actie mag komen.

Plaatsing

Tot slot gaf Sanne Kuiper haar visitekartje af. Ze liet veel betere sprongen zien dan de vorige wedstrijd. De balk ging erg goed en lukte het erop te blijven staan. Tot slot ging de vloeroefening ook netjes. Sanne is op de 7e plek geëindigd in het eindklassement en heeft zich knap geplaatst voor de districtsfinale.

Op zaterdag 9 februari is de Districtsfinale van Oost Nederland in Nijmegen. Hierna zal blijken wie zich zullen plaatsen voor de landelijke halve finale.