DVS’33 stijgt naar derde plaats Derde Divisie

ERMELO - DVS’33 haalde een 3-0 overwinning en die was geenszins geflatteerd. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de elf Geel-zwarte spelers scherp en geconcentreerd daar waar de gasten uit Katwijk slordig begonnen. De eindstand stond al na 45 minuten op het scorebord.

DVS’33 kreeg in de geschiedenis vaak de complimenten tegen Quick Boys, de nummer twee van de derde Divisie, maar niet de punten. Quick Boys laat het spel graag aan de tegenstander over om vervolgens via snelle backs uit te komen. Trainer Bert van Hunenstijn had zijn team daarom met een andere tactiek het veld ingestuurd. Met twee aanvallers werd de tegenstander opgewacht. Daarbij kwam nog dat de gasten erg slordig speelden met veel balverlies. Dat werd echter ook afgedwongen door de DVS-spelers die stuk voor stuk vanaf de eerste seconde scherp de duels ingingen. DVS’33 kreeg enkele bijna-kansen maar een hele echte in de twaalfde minuut. Over diverse schijven kwam de bal voor de voeten van Oktay Öztürk die doorgaans geen seconde nadenkt en erg direct is. Ook dit keer passeerde hij met een strak schot doelman Paul van der Helm. Niet veel later speelde de DVS-aanval de verdediging helemaal uit elkaar en kreeg Soufian Moro een niet te missen kans op een meter van de doellijn. Hij leek de bal zeer beheerst in te schieten, maar dat was slechts schijn. De bal werd hoog over het doel geschoten, tot verbijstering van iedereen op en rondom het veld.

Van Slag

DVS’33 leek even van slag en de enige goede aanval van Quick Boys deze zaterdag leidde direct tot de gelijkmaker van Jesse van Nieuwkerk. Deze werd echter vanwege buitenspel afgekeurd. De sfeer kwam er daardoor wel in want de vierhonderd meegereisde Katwijkers roerden zich en scheidsrechter Keijl moest aan de bak. In de 41e minuut kwam Olivier Pilon op identieke wijze als Moro eerder, voor doelman van der Helm. De topscoorder van de Derde Divisie maakte geen fout, 2-0. De verdediging van Quick Boys moest bijkans gek geworden zijn van de snelle, kleine DVS- aanvallers waarvan Pilon op slag van rust van rechts door de Quick Boys verdediging soleerde. Zijn sleepbeweging maakte de weg vrij naar het doel en bekeken maakte hij de 3-0.

Lawaai

De tweede helft moest Quick Boys komen maar door het sterke DVS’33 collectief kwamen de gasten geen moment in hun spel. Het enige lawaai kwam van de supporters die de reclameborden op sterkte testten. DVS’33 heerste. Daar waar Jesse van Nieuwkerk in het verleden als een ‘angstgegener’ gold, was Roald de Vries heer en meester. Het leek wachten op de vier en vijf nul, maar de steekballen kwamen net te laat of de rappe aanvallers van DVS’33 waren net te gretig. Toch was Olivier Pilon nog twee keer dichtbij. De eerste keer had hij breed moeten leggen op Öztürk die er veel beter voorstond en even later wilde een lob over de doelman niet lukken. Het zorgde voor enig chagrijn bij zijn wissel maar dat was voor even. DVS’33 diskwalificeerde de Katwijkers die de handdoek al lang in de ring hadden geworpen. Man of the Match werd Frank van der Burg. Terecht maar tien andere DVS-ers waren er ook dichtbij. Met deze overwinning is DVS’33 Ermelo de tweede plek op 1 punt genaderd en door het verlies van Hoek staat DVS’33 tweede in de tweede periode waar Noordwijk bovenaan staat, dus gunstig. Het zorgde voor de ideale opmaat naar de DVS-CD presentatie van Mark Tukker en Egbert Dijkhuis. Pas om acht uur was de rust weergekeerd aan de Sportlaan.