Ermeloërs weten zich in middenmoot te handhaven

ERMELO - In een buitengewoon spannende wedstrijd, in een overvolle sporthal wist Dindoa in de tweede helft het verschil te maken tegen Apeldoorn door zich te focussen op het korfbalspel en te blijven scoren.

De wedstrijd in Ermelo begon al stormachtig. Het was een spannende pot omdat de uitwedstrijd nipt was verloren en Apeldoorn toen heel fysiek speelde. Dindoa wist hier zaterdagavond goed mee om te gaan en ging niet mee in het fysieke spel. Binnen vijf minuten was de stand al 6-4 voor Dindoa. De scores gingen om en om.

Overtredingen

De wedstrijd was, zoals Dindoa al wel verwacht had, veel op de persoon. De scheidsrechter had het er de eerste helft knap zwaar mee om alle overtredingen goed te beoordelen. Na een 7-7 gelijke stand begon het bij Dindoa te lopen, vooral daar waar Saskia Lieman in de aanval stond. Alleen al in de eerste helft scoorde Lieman 7 doelpunten. Dindoa wist uit te lopen naar een 14-8 voorsprong maar zakte toen wat in waardoor Apeldoorn het initiatief kon overnemen en terug kon komen tot 14-13. Bij een opstootje in het veld kwam de coach van Dindoa, Evert Houtriet het veld in om zijn spelers te beschermen en werd met geel weggestuurd waarna nog een gele kaart voor hem volgde vanwege commentaar en kon de coach van Dindoa twee, Jan de Boer het coachen van het eerste overnemen.

Gedreven

Direct bij aanvang van de tweede helft was duidelijk dat Dindoa voor de overwinning wilde gaan. Gedreven en als vak en team goed spelend, liepen de Ermeloërs al snel uit op Apeldoorn door goed te blijven korfballen en zoveel mogelijk de rust bewarend. Dindoa was in de tweede helft op alle fronten sterker. De schoten vielen goed, er was een prima rebound en het publiek stond vol achter de thuisploeg. Ook het publiek van Apeldoorn, dat zelfs met een bus naar Ermelo was gekomen, liet zich niet onbetuigd, maar moest toch de meerdere erkennen in Dindoa. De eindstand leek af te gaan op een 30-24 tot Mark Bronkhorst in de laatste minuut nog twee keer kon aanleggen en daarmee de eindstand bracht op 32-24. Een verpletterende nederlaag voor Apeldoorn en belangrijke punten voor Dindoa om zich in de middenmoot te handhaven.